Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Πλατανάκι με τους επίδοξους «ραλίστες» να αναστατώνουν την περιοχή. Οι κάτοικοι δηλώνουν αγανακτισμένοι, καταγγέλλοντας στη «Σ» τη στάση οδηγών δικύκλων αλλά και αυτοκινήτων, τις βραδινές κυρίως ώρες. Μόλις το σκοτάδι πέσει, ο δρόμος μετατρέπεται σε πίστα αγώνων, τόσο επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην Καρπενησίου), όσο και στην κάθετη οδό Γουρίτσας. Ασυνείδητοι οδηγοί αναπτύσσουν ιλιγγιώδεις ταχύτητες προκαλώντας σχεδόν σε καθημερινή βάση τροχαία ατυχήματα αλλά και αϋπνία στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ανά τακτά χρονικά διαστήματα πετάγονται έξω από τα σπίτια τους.

Η κατάσταση αυτή επικρατεί εδώ και αρκετά χρόνια ωστόσο τον τελευταίο καιρό έχει οξυνθεί. Τα φανάρια που τοποθετήθηκαν στον ομώνυμο κόμβο, φαίνεται ότι δεν «αποθάρρυναν» τους… «ραλίστες» οι οποίοι θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των διερχόμενων οδηγών αλλά και πεζών, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή είναι από τις πλέον πολυσύχναστες. Σύμφωνα με τους περίοικους «τα φανάρια είναι περισσότερο διακοσμητικά με τους νεαρούς οδηγούς να μην διστάζουν να τα παραβιάζουν, προκαλώντας συχνά πυκνά ατυχήματα. Ζητάμε την ενίσχυση των περιπολιών της τροχαίας στην περιοχή καθώς πολύ φοβόμαστε, ότι είναι θέμα χρόνου να θρηνήσουμε θύματα. Οι κόντρες μας έχουν κάνει να χάσουμε τον ύπνο μας» αναφέρει χαρακτηριστικά επαγγελματίας που δραστηριοποιείται στην περιοχή.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως μόλις προχθές στο σημείο σημειώθηκαν δυο μικροατυχήματα, ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές. Μάλιστα δεν αποκλείεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι περίοικοι να επισκεφθούν το τμήμα τροχαίας Αγρινίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, ζητώντας και επίσημα οι τοπικές διωκτικές αρχές να βάλουν ένα τέλος στο επικίνδυνο αυτό σπορ που μπορεί να κοστίσει ανθρώπινες ζωές.

Kων/νος Χονδρός – εφημερίδα «Συνείδηση»

http://www.agriniopress.gr/