Η δέσμευση των τελευταίων μηνών για λειτουργία όλου του δικτύου αυτοκινητόδρομων της χώρας (έστω με ελλείψεις) είναι γνωστή. Δέκα (10) μήνες πριν την παράδοσή τους λοιπόν οι δυο μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι που κατασκευάζονται στη Δυτική Ελλάδα βρίσκονται σύμφωνα με το ypodomes στην εξής φάση:

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ
Τα έργα προχωρούν και όλα δείχνουν ότι τα δύσκολα τέλειωσαν. Αυτή την εποχή δουλεύονται και τα τμήματα των εμπλοκών με το σιδηρόδορομο. Το αν έχουμε κάποια υποτμήματα στην κυκλοφορία το επόμενο διάστημα, αυτό θα το μάθουμε σύντομα.

Στα θετικά η συνεχής εργοταξιακή κάλυψη τουλάχιστον μέχρι το Διακοπτό που δείχνει ότι με τις απαλλοτριώσεις λίγο-πολύ τελειώσαμε. Στην πρόοδο είμαστε περίπου στο 77%.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ
Εδώ τα έργα προχωρούν καλά, είμαστε πάνω από το 78% και η αισιοδοξία περισσεύει. Το γεγονός του μήνα θα είναι -άνευ απροόπτου- το ξετρύπημα της Σήραγγας Κλόκοβας. Σχεδόν 3χλμ διανοίχθηκαν σε περίοδο 14 μηνών, δημιουργώντας ένα μικρό μύθο για το μέλλον. Τα περισσότερα τμήματα είναι ολοκληρωμένα και μάλιστα ασφαλτοστρωμένα. Αν θα έχουμε παραδόσεις τμημάτων; Στο νότιο τμήμα κάτι θα υπάρξει σύντομα. Θέματα με απαλλοτριώσεις υπάρχουν ακόμα κυρίως στο νότιο τμήμα.

 

 

patrasevents.gr