Στη δημοπράτηση δυο έργων, συνολικού προϋπολογισμού 11.630.000 ευρώ που αφορούν την κατασκευή βιολογικών καθαρισμών σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, προχωρά η Περιφέρεια Ηπείρου.

Τα έργα, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, είναι τα πρώτα της κατηγορίας που δημοπρατούνται από το νέο ΕΣΠΑ σε όλη την Ελλάδα, δείγμα της έγκαιρης και άρτιας προετοιμασίας που έχει προηγηθεί από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου.

Στόχος των δύο έργων, καθώς και των άλλων που είναι ενταγμένα στις ίδιες πράξεις και τις επόμενες ημέρες θα δημοπρατηθούν, είναι η ολοκλήρωση των δικτύων συλλογής και μεταφοράς αστικών λυμάτων, προκειμένου να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων των εξυπηρετούμενων οικισμών, να προστατευθεί το περιβάλλον και ειδικότερα το παράλιο μέτωπο του Αμβρακικού.

Η δημοπράτηση των δύο έργων έγινε σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του Υπουργείου Οικονομίας που ακολούθησαν παρέμβασης του Περιφερειάρχη κ. Αλ. Καχριμάνη.

Βάσει αυτών, στο διαγωνισμό δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής εργοληπτικών επιχειρήσεων με πτυχίο που αντιστοιχεί στον προϋπολογισμό του κάθε δημοπρατούμενου έργου και όχι επί του συνόλου της πράξης.

 

Αρχική