Συνελήφθησαν, χθες (1-6-2016) το μεσημέρι, στην Ακράτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, δύο ημεδαποί, άνδρες, ηλικίας 33 και 26 ετών,  σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, στο (146,700) χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών Πατρών, οι δράστες εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή, να αφαιρούν από κοινού καλώδιο που χρησιμοποιείται για τον φωτισμό της οδού και να το φορτώνουν σε αυτοκίνητο που είχαν σταθμεύσει στον τόπο του περιστατικού.

Οι δράστες στη θέα των αστυνομικών, τράπηκαν σε φυγή με το ίδιο όχημα και δεν συμμορφώθηκαν στα σήματα στάσης τους, με αποτέλεσμα να ακολούθησει καταδίωξη και να συλληφθούν, σε σύντομο χρόνο, λίγο παρακάτω, στην ίδια οδό.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου των δραστών, τριάντα πέντε μέτρα καλώδιο, το οποίο κατέσχεσαν και παρέδωσαν στον υπεύθυνο του εργοταξίου της Ολυμπίας Οδού.

Από την προανάκριση που ενέργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, προέκυψε ότι οι δύο δράστες ενεργώντας από κοινού με ένα ακόμη συνεργό τους που αναζητείται, στις (31-5-2016), στην ίδια περιοχή, είχαν διαπράξει ακόμη μια κλοπή σε εργοτάξιο της Ολυμπίας Οδού, κατά την οποία είχαν αφαιρέσει καλώδιο μήκους (200) μέτρων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαβρύτων, ενώ το αυτοκίνητο που οδηγούσαν κατασχέθηκε ως μέσο διάπραξης εγκληματικών ενεργειών.