Θύμα απάτης έπεσε χθες μια ηλικιωμένη γυναίκα, 83 ετών, η οποια διαμένει στο κέντρο της Πάτρας. Όπως κατήγγειλε στην αστυνομία, δύο άγνωστοι την πλησίασαν και υποστήριξαν ότι συγγενικό της πρόσωπο προκάλεσε τροχαίο και μάλιστα θανατηφόρο, γι΄αυτό και για να απεμπλακεί έπρεπε να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των 14.000 ευρώ.

Η ηλικιωμένη ταράχτηκε, τους πίστεψε και τους έδωσε τα χρήματα.

Στη συνέχεια αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για απάτη. Η αστυνομία έχει σχηματίσει δικογραφία για απάτη κατά συναυτουργία κατά των δύο αγνώστων και τους αναζητά.

Yπενθυμίζεται ότι στην Πάτρα και την Αχαΐα έχουν γίνει πολές απόπειρες ακολουθώντας το παραπάνω “σενάριο” και την παραπάνο μέθοδο και η αστυνομία συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

ΟΔΗΓΙΕΣ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στα πλαίσια της πρόληψης του φαινομένου εξαπάτησης ατόμων, παρακαλεί τους πολίτες και ιδίως τους ηλικιωμένους να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστα άτομα τους τηλεφωνούν και με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο ή εμπλοκή του σε τροχαίο ατύχημα) προσπαθούν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού.

Παράλληλα οι πολίτες δεν πρέπει να ενδίδουν σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.) μετά άτομα τα οποία τους ζητούν χρήματα και πρέπει να επιδιώκουν πάντα να επικοινωνούν οι ίδιοι, από δική τους τηλεφωνική συσκευή, με το γνωστό-συγγενικό τους πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται.

Σε κάθε ανάλογη περίπτωση, οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν άμεσα με τις κατά τόπους Αστυνομικές Υπηρεσίες.

 

thebest.gr