Ένα από τα μεγαλύτερα, και μακροχρόνια προβλήματα που ταλανίζει το Δήμο μας είναι αυτό της ανεξέλεγκτης και ατιμώρητης, από την πολιτεία, αυθαιρέτων κτισμάτων και παραπηγμάτων από μια μερίδα ανθρώπων που κατά βάση είναι αθίγγανοι και αλλοδαποί, παραβαίνοντας ηθελημένα τον νόμο προκλητικότατα!
Βέβαια όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό το “έγκλημα” μένει ατιμώρητο εδώ και πάρα πολλά χρόνια μόνο και μόνο,για τα “ψηφαλάκια”. Αυτή η αυθαιρεσία θα πρέπει να πάρει ένα τέλος και να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος σε όλους αδιακρίτως.
Είμαστε ένας δήμος που η κεντρική εξουσία κάνει τα αδύνατα δυνατά να μας υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο αδιαφορώντας και εμπαίζοντας τους Έλληνες πολίτες. Υποβαθμίζουν ή κλείνουν μεγάλες πηγές ζωής για τον δήμο μας όπως τις αλυκές, τα ΤΕΙ, κλείνοντας εντέχνως και με ελαφρά την καρδία το Νοσοκομείο μας, παίρνουν ακόμα και της ελάχιστες δημόσιες υπηρεσίες που απόμειναν. Στο τέλος αν δεν πάρουμε επειγόντως μέτρα θα γίνουμε ένα μεγάλο hotspot ΑΘΙΓΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ!
Στο πρόσφατο και όχι μακρινό παρελθόν, ξεσηκώθηκε μια ολόκληρη πόλη, το Αιτωλικό, που δεν άντεξε την παραβατικότητα και την ανομία από τα κατορθώματα αυτών τον κυρίων! Παραλίγο να θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές τότε και για ποιο λόγο κύριοι; Διότι η πολιτεία τους έχει στο απυρόβλητο, είναι πάνω από τον νόμο και δεν υπάρχει τιμωρία καμία. Είναι άδικο για τους συμπολίτες μας, που παρά την ταλαιπωρία από τα απαράδεκτα μνημονιακά μέτρα που βιώνουμε όλοι οι Έλληνες, να καλούνται να είναι συνεπείς σε ένα τσουβάλι χαράτσια που τους επέβαλαν, στις υποχρεώσεις τους απέναντι στον Δήμο, στη ΔΕΗ, στον πολεοδομικό κώδικα, απέναντι γενικά στους νόμους και τους κυρίους αυτούς να μην τους αγγίζει τίποτα και κανένας νόμος. Κτίζουν όπου θέλουν, κλέβουν ρεύμα από της κολόνες, κλέβουν σχάρες από τα φρεάτια του δήμου, αφοδεύουν παντού και δεν τιμωρείται κανείς. Είναι πέρα για πέρα άδικο και εμείς δεν θα κλείσουμε τα μάτια σε αυτό το πρόβλημα, δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω έως ότου αποκατασταθεί η αδικία αυτή.
Η Ελληνική Αυγή Ι.Π Μεσολογγίου έχει προτάσεις και τις παραθέτουμε για να τελειώνει μια και καλή το πρόβλημα αυτό στον Δήμο μας.
  1. Ζητάμε την ενίσχυση του Α.Τ. Αιτωλικού με επιπλέον αστυνομικό δυναμικό.
  2. Άμεση μεταστέγαση του Α.Τ. σε σύγχρονο οίκημα.
  3. Έλεγχος στα καταπατημένα οικόπεδα του Δήμου και άμεσα γκρέμισμα των αυθαίρετων κτισμάτων.
  4. Αυστηρή τιμωρία και χρηματική ποινή σε ημεδαπούς που παραχωρούν πρόχειρα παραπήγματα, αποθήκες κτλ. προκειμένου να μένουν αλλοδαποί για εποχιακές εργασίες.
  5. Παρακράτηση των επιδομάτων από Αθίγγανους που χρωστάνε στον Δήμο ή όταν συλλαμβάνονται να διαπράττουν κλοπές.
  6. Αυστηρές ποινές σε όσους απασχολούν σε εργασία αλλοδαπούς χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα.
  7. Στα καταπατημένα οικόπεδα να γίνει ανάπλαση του χώρου με πάρκα-παιδικές χαρές-πλατείες και χώροι αναψυχής όλων των συμπολιτών μας.
Θέλουμε έναν Δήμο κόσμημα ,που να εφαρμόζεται στην πράξη η Δημοκρατία όπως πρέπει και αξίζει στον Δήμο της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου.
Κύριοι έφτασε η ώρα να απαντήσουμε με πράξεις και όχι με ψεύτικα λόγια.
Είναι καιρός ο καθένας μας να αναλάβει της ευθύνες του.
Η Ελληνική Αυγή Ι.Π Μεσολογγίου είναι παρούσα στην προσπάθεια της ισονομίας και στην αποκατάσταση της αδικίας. Είμαστε ασπίδα για τους έντιμους Έλληνες πολίτες και παλεύουμε για να σταματήσει αυτός ο πρωτοφανής ρατσισμός που βιώνουν σήμερα οι Έλληνες μέσα στην ίδια τους την Πατρίδα.