Την  ενοχή του Βρετανού που κατηγορείται ότι βίαζε τα υιοθετημένα παιδιά του, στον Ταυρωνίτη Χανίων, πρότεινε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρεθύμνου. Αυτή την ώρα το δικαστήριο έχει διακόψει και αναμένεται η απόφαση.

Σοκαριστικές ήταν ωστόσο, οι λεπτομέρειες και οι μαρτυρίες που κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας δίκης του 56χρονου Βρετανού, ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες. Την αθωότητά του υποστήριξε και η αδερφή του, η μοναδική μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

Η μεγαλύτερη θετή κόρη του ζευγαριού, ανέφερε στο δικαστήριο ότι υπήρξε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από την περίοδο που διέμεναν στην Αγγλία ενώ φίλη της κόρης ισχυρίστηκε πως το ζευγάρι αντιμετώπιζε προβλήματα με το αλκοόλ.

Μάλιστα τον ισχυρισμό ότι το ζευγάρι ήταν συνεχώς μεθυσμένο, υποστήριξε και μια γειτόνισσα η μαρτυρία της οποίας ήταν σοκαριστική όταν ανέφερε πως είδε τον Βρετανό γυμnό με τη μεγαλύτερη κόρη του στο κρεβάτι. Μάλιστα, κατέθεσε πως τα παιδιά ήταν παραμελημένα, υποσιτισμένα, κλειδωμένα στο σπίτι και φοβούνταν να τα δουν οι θετοί γονείς να μιλούν με άλλους ανθρώπους, ενώ το ζευγάρι ήταν συνεχώς υπό την επήρεια μέθης.

Συγκλονιστικές ήταν οι μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες ο 56χρονος αρχικά θώπευε τη μεγαλύτερη κόρη και μετά την κακοποίησε σεξουαλικά, ενώ στη συνέχει βίασε και τη μικρότερη αδερφή μπροστά στα μικρότερα παιδιά. Εκτός από τον βιασμό των 2 εκ των 3 κοριτσιών (το τρίτο δεν το βίαζε γιατί είχε προβλήματα υγείας) κακοποιούσε και τα 5 υιοθετημένα παιδιά. Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα κατατέθηκαν τα χρησιμοποιούσε σχεδόν ως δούλους, ζώντας ο ίδιος άνετα σε σπίτι με πισίνα, με τα επιδόματα υιοθεσίας από τις βρετανικές κοινωνικές υπηρεσίες.

Ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του ανέφερε ότι τόσο ο Βρετανός όσο και η σύζυγός τους έχουν πρόβλημα σαν άνθρωποι και πρότεινε ενοχή για όλες τις πράξεις.

 

http://flashnews.gr/