Με σύνθημα «Κινούμαστε Έξυπνα, Ζούμε Καλύτερα» η Κίνηση Φίλων του Ποδηλάτου Πρέβεζας διοργανώνει την 1η Εβδομάδα Ποδηλάτου η οποία ξεκινά την Κυριακή 15 Μαΐου, διεκδικώντας ουσιαστικές αλλαγές στο κυκλοφοριακό και λειτουργικό σύστημα της πόλης.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 15 Μαΐου, ώρα 11πμ η 9η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία με συγκέντρωση στην παραλία – δικαστήρια, την Τετάρτη 18 Μαΐου, ώρα 9μμ. Προβολή ταινίας “Bikes versus Cars” στον Πολιτιστικό κέντρο (πρώην ΟΑΣΗ) και την Κυριακή 22 Μαΐου, ώρα 11πμ το 2ο Ποδηλατικό πικ- νικ στους Αγίους Αποστόλους με συγκέντρωση στην πλατεία Ανδρούτσου.

Στην ανακοίνωση η ΚΦΠΠ αναφέρει:

«Σε μια καμπάνια ελαχιστοποίησης κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στην πόλη, καλούμε τους συμπολίτες να συμμετάσχουν καθημερινά στην «Εβδομάδα Ποδηλάτου», περιορίζοντας την χρήση του αυτοκινήτου, χρησιμοποιώντας ποδήλατο ή πεζή στην μετακίνησή τους στη δουλειά, στην αγορά και στο κέντρο της πόλης, αναδεικνύοντας και αποδεικνύοντας άλλη μια φορά τον πλούτο της πόλης μας και τις δυνατότητες των πολιτών, όταν οργανωμένα αναζητούν την Πρέβεζα που ονειρεύονται!

Τελικός προορισμός; Ανθρώπινες πόλεις που απορρίπτουν την ασυδοσία του ΙΧ κι ανοίγουν χώρο στους πεζούς, τα ποδήλατα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δεν χρειαζόμαστε άλλα έργα που να προωθούν τη χρήση του αυτοκινήτου ούτε όμως και έργα αποσπασματικά και αναποτελεσματικά που υλοποιούνται με πρόφαση το ποδήλατο.

Η Πρέβεζα σε όλα τα σχετικά έργα πεζόδρομων και ποδηλατοδρόμων τα τελευταία χρόνια, έχει βιώσει και βιώνει την παραπάνω κατάσταση, εξαιτίας της ανύπαρκτης πολιτικής σχεδιασμού για την ορθολογική ανάπτυξη της πόλης και τα ανταποδοτικά πλεονεκτήματα των έργων βιώσιμης και αστικής κινητικότητας.

Διεκδικούμε, όλες οι πόλεις μαζί, ένα Εθνικό Σχέδιο για τη Βιώσιμη Κινητικότητα στις πόλεις, στόχος του οποίου θα είναι η γενναία προώθηση των εναλλακτικών μορφών μετακίνησης έναντι του αυτοκινήτου. Η κρίση που βιώνουμε όλοι μας δεν είναι εμπόδιο στην επέκταση του ποδηλάτου, αντιθέτως είναι κίνητρο για την διάδοσή του».

 

epiruspost.gr