Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο το έργο της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσω ΣΔΙΤ, και πλέον ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης μπορεί να υπογράψει τη σχετική πολυσυζητημένη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία.

Από νωρίς σήμερα, υπήρχε η πληροφορία στην Τρίπολη ότι εγκρίθηκε το σχέδιο της Περιφέρειας για τα σκουπίδια από το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου βρισκόταν για προσυμβατικό έλεγχο πολλούς μήνες, και πριν από λίγο το ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου.

«Υλοποιούμε ένα μεγάλο έργο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και παραμένουμε απόλυτα συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Το παράδειγμά μας συνιστά το καλό παράδειγμα για τη χώρα και καταδεικνύει το πρακτικό πολιτικό αποτέλεσμα των πολιτικών μας πρωτοβουλιών», ανέφερε ο κ. Τατούλης. Επισήμανε ότι «η σημερινή κατάκτηση δεν ανήκει μόνο στην πλειοψηφούσα παράταξη, αλλά σε όλους τους Πελοποννήσιους πολίτες και στη συνολική λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου», ενώ σημείωσε ότι «καταρρίπτονται πανηγυρικά όλες οι φωνές που μας κατηγορούσαν περί “αδιαφάνειας και στημένων διαγωνισμών”» και είπε ότι ο διεθνής διαγωνισμός ήταν απόλυτα διαφανής.

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του, γιατί «σε 10 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης οι δημοτικές αρχές θα απαλλαχθούν από το μεγάλο βάρος της διαχείρισης των απορριμμάτων, την οποία θα αναλάβει πλέον ο ανάδοχος». Τόνισε ότι το έργο είναι καινοτόμο, γιατί πρώτη φορά αδειοδοτείται περιβαλλοντικά χωροθέτηση από ιδιωτικούς φορείς στη χώρα και υπογράμμισε ότι «έχουμε πετύχει ευρωπαϊκά ρεκόρ με το έργο αυτό, αφού επιτύχαμε να ολοκληρώσουμε σε 1,5 χρόνο τον διεθνή διαγωνισμό και σε ένα χρόνο την περιβαλλοντική αδειοδότησή του, η οποία σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας υπερκαλύπτει κατά πολύ τις περιβαλλοντικές δεσμεύσεις της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας».

Ακόμη, είπε ότι έχει εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη οικονομία στους πολίτες, αφού «η τιμή που προέκυψε από τον διαγωνισμό είναι η μικρότερη τιμή για την ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών απορριμμάτων στην Ευρώπη» και προσέθεσε, ότι «σε συνδυασμό με το έργο της αποκατάστασης όλων των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το έργο αυτό αποτελεί τον άξονα διόρθωσης όλων των περιβαλλοντικών ζητημάτων στην Πελοπόννησο».