Μονάδα Διαλογής και Βιομηχανικής Επεξεργασίας Απορριμμάτων θα αναπτυχθεί  στη θέση «Νησί» της Τεμένης Αιγίου, όπου σήμερα λειτουργεί Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) και στοιβάζονται 8.000 δεματα παλιών σκουπιδιών.

Σε παράλληλη χρήση συγκαταλέγονται:
> Ο νόμιμος ΧΥΤΑ της Αιγείρας -με μικρή επέκταση και νέο κύτταρο- μετατρεπόμενος σε Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ).
> Η δημιουργία Κέντρου διαλογής απορριμμάτων – υπολειμμάτων στη θέση «Παπανικολού» της Δυτικής Αιγιάλειας, με «πράσινα σημεία», δύο στην Αιγιάλεια (εκεί και στην Τέμενη) κι άλλα τρία στην περιοχή των Καλαβρύτων.

Αυτά προβλέπει το σχέδιο μακροπρόθεσμης διαχείρισης των απορριμμάτων, που εγκρίθηκε χθες από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και αφορά τους Δήμους Αιγιάλειας και Καλαβρύτων.

Η αξιολόγηση όλων των παραπάνω πέρασε χωρίς αλλαγές, οπότε εντός του Ιανουαρίου αναμένεται να  εγκριθεί και από το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, μόνο του ή ενδεχομένως και μαζί με το Σχέδιο του Δήμου Πατρέων ή και των επίσης συνεργαζομένων Δήμων Δυτικής Αχαΐας και Ερύμανθου.

 

tempo24.gr

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.