Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν πριν από λίγο η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Χριστίνα Σταρακά, και ο αντιπεριφερειάρχης για θέματα Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Αντώνης Χαροκόπος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας.

Παράλληλα η Περιφέρεια διοργάνωσε παραστάσεις Καραγκιόζη για τα παιδιά των σχολείων, προκειμένου να κατανοήσουν το αίσθημα του εθελοντισμού. Στο Μεσολόγγι η παράσταση είχε ως θέμα την αιμοδοσία, μαθαίνοντας στα παιδιά, τα οποία συμμετείχαν ενεργά, ποιες είναι οι ομάδες αίματος και πώς μπορεί κάποιος να γίνει αιμοδότης σώζοντας ζωές.

Στη συνέντευξη η κα Σταρακά κάλεσε όλο τον κόσμο να συμμετέχει στην αιμοδοσία που θα γίνει αύριο στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας σε συνεργασία με το νοσοκομείο Αγρινίου, τονίζοντας ότι όλοι πρέπει να προσφέρουν 10 λεπτά από το χρόνο τους προκειμένου να σώσουν τους πάσχοντες συνανθρώπους. Πρόκειται για μια κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, και η Περιφέρεια έχει βάλει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου, ώστε η περιοχή να αποτελέσει τον πρεσβευτή του εθελοντισμού. «Η εθελοντική προσφορά αποτελεί μέρος της παιδείας ενός ατόμου και η προσφορά αίματος είναι ένα πολύ σημαντικό έργο», τόνισε χαρακτηριστικά η κα Σταρακά.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Χαροκόπος οι δράσεις για την εθελοντική αιμοδοσία ξεκίνησαν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από τις 9 Ιουνίου σε όλες τις μεγάλες πόλεις και αποτελούν μέρος της ευαισθητοποίησης των πολιτών σε όλα τα επίπεδα για την εθελοντική αιμοδοσία ξεκινώντας από τα σχολεία. Η Περιφέρεια προτίθεται να συνεχίσει τις δράσεις της που αφορούν θέματα υγείας μέχρι το τέλος του χρόνου, οι οποίες θα έχουν σχέση με τον εθελοντισμό όπως είναι και η δωρεά οργάνων.

 

aixmi-news.gr