Την 1η εθελοντική αιμοδοσία για το Σχ. Έτος 2015-16, πραγματοποίησε στις 18 Νοεμβρίου 2015 το Εσπερινό ΕΠΑΛ Αγρινίου σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αγρινίου και τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου, με την συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών. Δικαίωμα συμμετοχής είχαν όλοι οι ενήλικοι μαθητές του σχολείου.

Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Αγρινίου συνεχίζοντας την παράδοση πολλών ετών των απογευματινών τεχνικών σχολείων στις εθελοντικές αιμοδοσίες, υποστηρίζει και ενισχύει την πολύτιμη αυτή δράση, εάν αναλογιστούμε ότι ένα μεγάλο ποσοστό των μαθητών που δίνουν αίμα, παραμένουν εθελοντές αιμοδότες και μετά την αποφοίτησή τους από το σχολείο.

Δυστυχώς στην χώρα μας, η έλλειψη αίματος είναι ακόμα και σήμερα μία υπαρκτή κατάσταση, επομένως η αιμοδοσία είναι πράξη ανθρωπιάς και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Τα αποτελέσματά της είναι ευεργετικά, διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται. Έτσι με το σκεπτικό αυτό μαθητές και εκπαιδευτικοί αφιέρωσαν λίγο από το χρόνο τους, δείχνοντας αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους τους που το έχουν ανάγκη.

 

http://sinidisi.gr/

Ακολουθήστε το agrinio24.gr στο GoogleNews. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή!!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.