Εισαγγελική παραγγελία να μην επαναλάβουν από σήμερα τον αποκλεισμό της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος των βενζινάδικων Αιγίου, έλαβαν οι αγρότες της περιοχής, χθες βράδυ o Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου Θανάσης Χελάκης, διαμηνύοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα κάνουν πίσω.

Όπως δήλωσε ο κ. Χελάκης, Εισαγγελέας του Αιγίου βρέθηκε χθες στο μπλόκο και ενημέρωσε σχετικά τους αγρότες, καθώς υπενθυμίζεται ότι χθες η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, έδωσε παραγγελία για τα αγροτικά μπλόκα, προς τους Εισαγγελείς Εφετών της χώρας και τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών.

“Χθες γύρω στις 8.30 το βράδυ ήρθε ο Εισαγγελέας Αιγίου στο μπλόκο και μας είπε να μην ξανακλείσουμε τον δρόμο. Εμείς σήμερα καλούμε τον κόσμο σε συνέλευση, στις 6.30 το απόγευμα και στις 7.30 θα κλείσουμε τον δρόμο. Δεν κάνουμε πίσω, θα συνεχίσουμε τον αγώνα”, επισημαίνει ο κ. Χελάκης.

Την ίδια ώρα αγρότες της Δυτικής Αχαΐας θα κλείσουν και σήμερα τη ΝΕΟ Πατρών – Πύργου στο ύψος της Κάτω Αχαΐας,από τις 4 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, ενώ συνεχίζεται ο αποκλεισμός της Αντιρρίου -Ιωαννίνων, στο ύψος του Κεφαλοβρύσου, με ολιγόωρα διαλείμματα, ενώ αυτή την ώρα στην Αθήνα για τη συνάντηση αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας με τον Πρωθυπουργό, βρίσκεται ο Κ. Πουρνάρας, από το μπλόκο του Κεφαλοβρύσου Αιτωλοακαρνανίας.

Οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας θα καθορίσουν τη στάση τους στη νέα απιψινή συνέλευση, είπε στο thebest.gr o Nίκος Ζαφειρόπουλος, μέλος του συνοτνιστικού του μπλόκου Δυτικής Αχαΐας, ενώ προσθέτει ότι σήμερα αναμένεται η ενίσχυση με τρακτέρ κι από άλλες περιοχές του Δήμου.

Σχολιάζοντας την εισαγγελική παραγγελία, τονίζει για το μπλόκο της Κάτω Αχαΐας, ότι ο αποκλεισμός είναι συμβολικός, διαρκεί λίγες ώρες, την ίδια ώρα οι παλιά εθνική είναι ανοικτού κι επιπλέον όπως επικαλείται πρόβλημα, με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ μπορεί και διέρχεται από το αποκλεισμένο σημείο. Επίσης τονίζει ότι οι αγρότες δεν έχουν άλλο τρόπο αντίδρασης ώστε να εισακουστούν και εκτιμά πως αν καταστραφούν οι αγρότες θα καταστραφεί ουσιαστικά η γεωργία στη χώρα μας.
Πηγή: thebest.gr