«Το Χαμόγελο του Παιδιού», με αφορμή την 19η Νοεμβρίου Διεθνή Ημέρα ενάντια στην Κακοποίηση των Παιδιών, υλοποιεί από την 1η Νοεμβρίου έως και την 19η Νοεμβρίου 2015, σε εθνικό επίπεδο εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών ενάντια στα φαινόμενα Βίας κατά των Παιδιών.

Παράλληλα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συμμετέχει εκπροσωπώντας τη χώρα μας σε διεθνή εκστρατεία ενάντια στο φαινόμενο μαζί με άλλους 63 φορείς από 38 κράτη.

Καθ΄όλη τη διάρκεια της εκστρατείας «Το Χαμόγελο του Παιδιού»:

-Πραγματοποιεί διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης σε σχολεία Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης

– Διοργανώνει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών

– Αναρτά πραγματικές ιστορίες παιδιών θυμάτων στα social media και site του Οργανισμού

Η εκστρατεία θα κορυφωθεί στις 19 Νοεμβρίου όπου στο Αγρίνιο μαθητές ορθώνουν τοίχο ενάντια στην Κακοποίηση των Παιδιών με τα μηνύματα τους. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και πολιτών θα πραγματοποιήσει 10:00- 12:00 δράση στη Πλατεία Δημοκρατίας μετά από παραχώρηση του Δήμου Αγρινίου και οι μαθητές θα γράψουν τα μηνύματα υποστήριξής τους σε κάθε παιδί θύμα.

Κατά τη διάρκεια της δράσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα παρουσιάσει τα επίσημα στατιστικά στοιχεία για τα φαινόμενα της Βίας κατά των Παιδιών.

«Σας καλούμε να συμμετέχουμε όλοι στις δράσεις και να γίνουμε η «φωνή» κάθε παιδιού που με κάθε τρόπο κακοποιείται βιώνοντας την απόλυτη καταπάτηση των δικαιωμάτων του.», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Για περισσότερες πληροφορίες: Το Χαμόγελο του Παιδιού, κα Φελέκη Νεκταρία, Τηλ. 26410 95473, agrinio@hamogelo.gr

 

πηγη http://www.kalyvia.gr/