Πέρα από τη διατροφή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το γάλα και με εναλλακτικούς τρόπους που δεν είχατε φανταστεί.

Μάσκα προσώπου

Ετοιμάστε μισό φλιτζάνι γάλα σε σκόνη και στη συνέχεια, προσθέστε λίγο νερό. Αναδεύετε το μείγμα έως ότου σχηματιστεί μια αρκετά παχιά πάστα. Στη συνέχεια εφαρμόστε το γάλα στο πρόσωπό σας και αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.

Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας αμέσως μετά. Το δέρμα σας θα είναι θα έχει μια ωραία λάμψη.

Ανακούφιση από το ηλιακό έγκαυμα

Το ηλιακό έγκαυμα, που προκαλείται από την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, είναι αρκετά επώδυνο.

Ανακατέψτε γάλα σε σκόνη με νερό και δύο πρέζες αλάτι. Εφαρμόστε στα σημεία και μετά από λίγο, θα αισθανθείτε καλύτερα.

Ενισχύστε τη γεύση του καλαμποκιού

Το γάλα χρησιμοποιείται συχνά για να ενισχύσει τη γεύση του καφέ και των γλυκών. Το ίδιο κάνει και στο καλαμπόκι. Ρίξτε λίγο γάλα στο νερό που χρησιμοποιείτε για να βράσετε το καλαμπόκι και στη συνέχεια, ανακατέψτε.

Όταν και τα δύο συστατικά έχουν αναμιχθεί, τοποθετήστε το καλαμπόκι στο μείγμα. Αφήστε το στην κατσαρόλα μέχρι να βράσει το μείγμα. Τώρα, πάρτε το καλαμπόκι και φάτε μια μπουκιά. Θα παρατηρήσετε μια πλούσια γλυκιά γεύση!

Κρέμα ξυρίσματος

Αν ο αγαπημένος σας έχει ξεμείνει από αφρό ξυρίσματος, μπορεί να χρησιμοποιήσει το γάλα ως υποκατάστατο. Αναμείξτε μια γενναιόδωρη ποσότητα γάλακτος σε σκόνη με λίγο νερό.

Όταν σχηματιστεί μια παχιά πάστα, εφαρμόστε στο πρόσωπό σας πριν από το ξύρισμα. Μπορεί να μην είναι τόσο ομαλή όπως η κρέμα ξυρίσματος, αλλά θα έχει τα ίδια αποτελέσματα.

Γυαλίστε παπούτσια και δερμάτινα αντικείμενα

Πάρτε ένα πανί και βυθίστε το στο γάλα. Εφαρμόστε στα δερμάτινα υποδήματα, τσάντες και άλλα δερμάτινα είδη, για γρήγορη λάμψη.

Πηγή: neadiatrofis.gr