Τα Χριστούγεννα ήρθαν στο Αγρίνιο δύο μέρες νωρίτερα! Η συναυλία της Ευρυδίκης ζωντάνεψε την πόλη και έδωσε την Χριστουγεννιάτικη ώθηση που χρειαζόταν, ενώ προσέλκυσε εκατοντάδες άτομα κάθε ηλικίας που γέμισαν την πλατεία Δημοκρατίας. Η Ευρυδίκη με τα τραγούδια και την ζωντάνιά της σκόρπισε χαμόγελα και ενθουσιασμό. Μια από τις κορυφαίες στιγμές της συναυλίας ήταν όταν ένα μικρό κοριτσάκι που βρέθηκε στην Πλατεία Δημοκρατίας ανέβηκε στη σκηνή και τραγούδησε, κλέβοντας την παράσταση και ενθουσιάζοντας τον κόσμο! Στη συναυλία παρέστησαν και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων της περιοχής, ενώ ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου και η Ευρυδίκη έδωσαν τις ευχές τους στον κόσμο.

Την ίδια στιγμή, η κίνηση αυξάνεται και οι ετεροδημότες άρχισαν να επιστρέφουν στα πάτρια εδάφη και να ενισχύουν την τοπική αγορά, κάτι που επαληθεύει ο κλάδος των ταξί. Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Ραδιοταξί Αγρινίου Λεωνίδα Μάτα, η κίνηση άρχισε να αυξάνεται από προχθές και μόνο μέσα σε μια μέρα υπήρξε άνοδος μεταξύ 15% και 20%. «Η κίνηση άρχισε δυο μέρες πριν τα Χριστούγεννα και μόνο την πρώτη μέρα η ανοδική τάση άγγιξε το 15% με 20%. Ως είθισται, η μεγάλη αύξηση στην δουλειά μας εμφανίζεται παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Την περισσότερη δουλειά την έχουμε από ετεροδημότες και φοιτητές, ενώ συνήθως διαρκεί μέχρι και λίγο πριν ξεκινήσουν τα σχολεία» επεσήμανε μεταξύ άλλων στη «Σ» ο κ. Μάτας, ο οποίος συμπλήρωσε πως το προηγούμενο χρονικό διάστημα η κίνηση στον κλάδο των ταξί δεν είναι όπως ήταν άλλοτε.

Αντιστρόφως ανάλογο είναι όμως το κλίμα στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου! Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Γιώργο Καψιαμπέτη, φέτος η κίνηση είναι μειωμένη κατά 5% παρά το γεγονός ότι τα προγραμματισμένα δρομολόγια είναι γεμάτα από κόσμο. Πέρσι, η μείωση άγγιξε το 7%, ενώ από το 2009 μέχρι και σήμερα η πτώση αγγίζει συνολικά το 50%!

Βέβαια, όλοι είναι αισιόδοξοι καθώς η εορταστική περίοδος είναι στην αρχή της και κατά κανόνα στο Αγρίνιο η μεγάλη ροή ετεροδημοτών και φοιτητών που έλκουν την καταγωγή τους από την περιοχή, παρουσιάζεται την ενδιάμεση εβδομάδα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Την ίδια στιγμή, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, την παραμονή των Χριστουγέννων ξεχύθηκαν στην πόλη. Πολλοί εκμεταλλευόμενοι την ημιαργία, από νωρίς το μεσημέρι γέμισαν τις καφετέριες και τα παραδοσιακά ουζερί της πόλης για να δουν φίλους και συγγενείς και να ζήσουν το γιορτινό κλίμα των ημερών. Παράλληλα χθες το μεσημέρι στην Πλατεία Δημοκρατίας, παρουσιάστηκαν χορευτικά και γυμναστικές επιδείξεις, γεγονός που ενίσχυσε περισσότερο την γιορτινή διάθεση των πολιτών που κυκλοφορούσαν στο κέντρο. Το παγοδρόμιο και το Χριστουγεννιάτικο χωριό έχουν την τιμητική τους, δεδομένου πως και τα σχολεία είναι κλειστά. Οι εορταστικές εκδηλώσεις από τον Δήμο Αγρινίου θα συνεχιστούν καθ’ όλη την διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

 

http://sinidisi.gr/