Αγχώδης νίκη, παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι έληξε με 3-0 τα δυο τέρματα μπήκα στο 82ο και 87ο λεπτό, σε βάρος του Αλυζιακού Μύτικα πέτυχε ο Ιδομενέας Εμπεσού.

Η ήττα στο τοπικό ντέρμπυ φάνηκε να έχει επηρεάσει την ομάδα του Εμπεσού, σε συνδυασμό με τις απουσίες των Κυτούγια Χρήστου (ίωση) και του Ζώη Ευριπίδη (τραυματίας, επιστρέφει την επόμενη αγωνιστική) και του τιμωρημένου Φάνη Τρυφέρη, άλλαξαν τα πλάνα και του προπονητή κ. Μπάμπη Κολύδα, ο οποίος έπρεπε να βρει λύσεις ώστε να καλυφθούν τα κενά αυτά, με αλλαγές θέσεων μέσα στο γήπεδο και αλλαγή στην δεξιά πτέρυγα με βασικούς του Παναγιώτη Λαγοπάτη και Νίκο Μπεχλιούλη και στη θέση του Χρήστου Κυτούγια να αγωνίζεται ο Δημήτρης Τύμπας που αποτέλεσε το κεντρικό δίδυμο μαζί με το Θανάση Παππά όπου έδωσαν αρκετές μάχες και έτρεξαν αρκετά. Ο Δημήτρης και Φάνης Λαγοπάτης συνεργάστηκαν άψογα για άλλη μια φορά στην αριστερή πλευρά με τον πρώτο να σταματάει κάθε επίθεση που προσπαθούσε να κάνει από τη μεριά του η ομάδα του Μύτικα, με τον Καρακασίδη για ένα ακόμη παιχνίδι να τρέχει ακατάπαυστα και να είναι αυτός που ξεκλείδωσε τη νίκη για την ομάδα του Ιδομενέα, αγωνίστηκε ως σέντερ φορ και πίσω του ο Τρυφέρης Κώστας που έδωσε τις δύο ασίστ για τα δυο από τρία γκολ, την τρίτη ο Φάνης Λαγοπάτης, και στην άμυνα το δίδυμο κεντρικών αμυντικών, Ρεγκούτας Θωμάς και Ζήμος Θωμάς δεν έδωσαν το δικαίωμα να απειληθεί η άμυνα του Ιδομενέα. Τέλος ο τερματοφύλακας του Ιδομενέας Γιάννης Καραβασίλης όταν χρειάστηκε ήταν εκεί, καθώς και αποσόβησε το γκολ σε δύο περιπτώσει με φανταστικές αποκρούσεις.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν σφικτό και οι δυο ομάδες δεν ανοίχτηκαν, ειδικά η ομάδα του Ιδομενέα που έψαχνε να βρει τα πατήματά της. Μόνο δύο φάσεις είναι άξιες λόγου στο πρώτο ημίχρονο και αυτές έγινα από την ομάδα του Αλυζιακού. Η πρώτη στο πέναλτι το οποίο κέρδισε η ομάδα του Αλυζιακού στο 24ο λεπτό, όταν η μπάλα βρήκε το Μπεχλιόυλη στο χέρι και ο διαιτητής της συνάντησης κ. Κέκελος έδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λυγκώνης ο οποίος εκτέλεσε το πέναλτι και έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Καραβασίλη ο οποίος έπεσε σωστά στη γωνία του. Η επόμενη φάση έγινε στο 31ο λεπτό ο Γεωργαλής βρέθηκε μόνος έξω από την περιοχή σούταρε αλλά ο Καραβασίλης έπεσε στη γωνία και απέκρουσε τη μπάλα. Παιχνίδι σκοπιμότητας στο πρώτο ημίχρονο με την ομάδα του Ιδομενέα να μην μπορεί να δημιουργήσει φάσεις και με την ομάδα του Αλυζιακό να έχει επικεντρώσει το παιχνίδι της στην δεξιά μεριά και όλες οι μπάλα να πηγαίνουν στο Γεωργαλή ο οποίος όμως πάντοτε έβρισκε μπροστά του το Δημήτρη Λαγοπάτη.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Ιδομενέα μπήκε στο γήπεδο πιο δυνατά και πίεσε από το πρώτο κιόλας λεπτό. Στο 50ο λεπτό ο Καρακασίδης έκανε τη μπαλιά στο Φάνη το Λαγοπάτη ο οποίος μπήκε από την αριστερή πλευρά της περιοχής, έκανε το σουτ το οποίο απέκρουσε ο Προδρομίτης, στην επαναφορά η μπάλα γύρισε πάλι στα πόδια του αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε ψηλά άουτ. Στο 52ο λεπτό ο Ρεγκούτας εκτέλεσε ένα φάουλ, η μπάλα έφτασε στο Παππά, αυτός έκανε την κεφαλιά και ο Προδρομίτης ξανά απέκρουσε τη μπάλα. Στο 55ο λεπτό ο Τρυφέρης από αριστερά έκανε την σέντρα, ο Ρεγκούτας έκανε την κεφαλιά, ο Προδρομίτης απέκρουσε ασταθώς, η μπάλα έφτασε στο Καρακασίδη ο οποίος, με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ για τη γηπεδούχο ομάδα. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο πρώτο βοηθό Τριανταφύλλου, ότι ο Καρακασίδης βρισκόταν σε θέση οφ σάιτ. Στο 57ο λεπτό η ομάδα του Αλυζιακού απείλησε με σέντρα από δεξιά ο Παβέλης βρέθηκε μέσα στην περιοχή πήρε την κεφαλιά και ο Καραβασίλης ενστικτωδώς βρίσκει την μπάλα η οποία χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και μετά απομακρύνεται από τους αμυντικούς του Ιδομενέα. Για λίγα λεπτά το παιχνίδι παιζόταν στο κέντρο. Στο 82ο λεπτό και μόλις είχε μπει αλλαγή ο Πλάτανος κατάφερε να χρηστεί σκόρερ για δεύτερη φορά φέτος και ξανά σε ένα σημαντικό παιχνίδι. Ο Τρυφέρης από αριστερά έκανε μια καταπληκτική σέντρα ο Πλάτανος στη δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής χωρίς να αφήσει τη μπάλα να σκάσει στο έδαφος, έπιασε ένα θαυμάσιο σουτ και έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Προδρομίτη, γράφοντας με αυτό τον τρόπο το 2-0 για την ομάδα του Ιδομενέα. Στο 86ο λεπτό ο Παναγιώτης Λαγοπάτης βρέθηκε έξω από την περιοχή έκανε ένα πλασέ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Προδρομίτη. Στο 87ο λεπτό, ο δεύτερος παίκτης που πέρασε αλλαγή, ο Λάμπρος Αφαλωνιάτης, πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ιδομενέα. Ο Φάνης Λαγοπάτης από αριστερά, έκανε τη σέντρα, ο Αφαλωνιάτης έκανε την προβολή μέσα στην περιοχή και η μπάλα κατέληξε για Τρίτη φορά στα δίχτυα του Προδρομίτη.
Πολύ καλή εμφάνιση από του παίκτες του Ιδομενέα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, με τις δύο αλλαγές του κ. Κολύδα, να του δίνουν δυο γκολ στα τελευταία λεπτά και να σφραγίζει τη νίκη.
Μια πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα του Ιδομενέα που το επόμενο Σάββατο αγωνίζεται στην Αμφιλοχία με την ομάδα του Παναβρακικού Μπούκας.
Πολύ καλή διαιτησία από τους κ. Κέκελο, Τριανταφύλλου και Κακατσίδη.

ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ ΕΜΠΕΣΟΥ: Καραβασίλης Ι., Μπεχλιούλης Ν.(80’ Πλάτανος Θωμ.), Λαγοπάτης Δημ., Παππάς Αθ., Ρεγκούτας Θωμ., Ζήμος Θωμ., Λαγοπάτης Θεοφ., Λαγοπάτης Παν., Καρακασίδης Παν. (80’ Αφαλωνιάτης Λάμπ.), Τρυφέρης Κων., Τύμπας Δημ.

ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ: Προδρομίτης, Κατσαούνης, Παπανικόλας, Λυγκώνης, Αποστολάκης, Σκαρογιάννης, Γεωργαλής, Κατσαούνης Δ., Ζαρκαδούλας, Μπουλιέρης, Παβέλης.

 

πηγη e-maistros.gr

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.