Την περασμένη εβδομάδα κλιμάκιο Χρυσαυγιτών με επικεφαλή τον Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση επισκέφθηκε την περιοχή της Παλαίρου, η οποία παραδόθηκε στις φλόγες για δεύτερη
φορά μέσα σε λίγες ημέρες και στο σύνολό της κατέκαψε 3.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης, μεταξύ αυτών ελαιόδενδρα και σταυλικές εγκαταστάσεις,  και 1.000 στρέμματα χορτολιβαδικής  δημόσιας έκτασης.
   Αφού επιθεώρησε, ιδίοις όμμασι, το μέγεθος της καταστροφής, συναντήθηκε με αρκετούς από τους κατοίκους που επλήγησαν και έδωσαν πραγματικά τη μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να προστατεύσουν την ζωή και την περιουσία τους.
   Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος Λευκάδος, όπου του ιστορήθηκε το χρονικό της πυρκαγιάς, τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετώπισαν όσον αφορά τους ισχυρούς ανέμους και την απότομη αλλαγή των κατευθύνσεων αυτών, την καταλυτική συνδρομή των κατοίκων κατά την πυρόσβεση αλλά και την σημαντική βοήθεια που προσέφερε το πυροσβεστικό ελικόπτερο Ericsson.
   Ο κ. Μπαρμπαρούσης, υποσχέθηκε πως θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του, αλλά και του κόμματος το οποίο εκπροσωπεί, προκειμένου να υπάρξει άμεση αποζημίωση των πληγέντων. 
    Παράλληλα διαπίστωσε από τα συμφραζόμενα, την τεράστια περιοχή ευθύνης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδος (από Αστακό μέχρι Βόνιτσα και το σύνολο της Λευκάδος) και πως χρειάζεται να εγκατασταθεί μόνιμη βάση Πυροσβεστικού Σώματος στην περιοχή, προκειμένου να αντιμετωπίζονται έγκαιρα ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον.
http://xiromeronews.blogspot.gr/