Στον Δήμο Αγρινίου λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2014 Ξενώνας  Φιλοξενίας Γυναικών και Παιδιών αυτών, ο οποίος αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου δικτύου δομών-υπηρεσιών για την πρόληψη κι αντιμετώπιση της βίας.

Στον Ξενώνα φιλοξενούνται γυναίκες-θύματα έμφυλης βίας καθώς επίσης δύνανται να φιλοξενηθούν και γυναίκες που υφίστανται κοινωνικές διακρίσεις (πρόσφυγες, μετανάστριες, άστεγες κ.α.) μαζί με τα παιδιά τους.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κατά της έμφυλης βίας προβάλλοντας το μήνυμα «ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ» την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016,  το προσωπικό  του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Αγρινίου (κοινωνικός λειτουργός και ψυχολόγος) επισκέφθηκαν τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας-Νοσηλευτικής Μονάδας Αγρινίου κο Μιχάλη Δημήτριο.

Στη συνάντηση αυτή ο Διοικητής,  για μια ακόμη φορά,  εξέφρασε την ευαισθησία του απέναντι στο κοινωνικό πρόβλημα της έμφυλης βίας και δήλωσε την αρωγή  προσωπικά του ιδίου καθώς και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του  Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας-Νοσηλευτικής Μονάδας Αγρινίου στον αγώνα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Στο τέλος της συνάντησης  υπογράφτηκε  «Πρωτόκολλο Συνεργασίας» μεταξύ του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας-Νοσηλευτικής Μονάδας Αγρινίου και του Δήμου Αγρινίου.katagrafi1-1