Τα τοπία εναλλάσσονται και οι ταξιδιώτες διασχίζουν ατελείωτες, αχανείς εκτάσεις και ζώνης ώρας. Καθισμένοι στο βαγόνι βλέπουν χωρίς κανένα κόπο ένα σωρό μέρη. Αυτά είναι με δύο λόγια τα χαρακτηριστικά των ταξιδιών με τρένο που έχουν το δικό τους, υπομονετικό, ρυθμό και τη δική τους χάρη, καθώς διαφοροποιούνται από τις μετακινήσεις με κάθε άλλο μέσο.

Για όσους απολαμβάνουν τα ταξίδια με τρένα, η Daily Mail παρουσιάζει ενδεικτικά ορισμένα από τα πιο εντυπωσιακά και πολυτελή δρομολόγια στην Ευρώπη, την Ασία, την Αμερική και την Αφρική.

Eastern and Oriental Express Train – Από τη Σιγκαπούρη στη Μπανγκόκ

Screen

Για τρεις ημέρες και δύο νύχτες οι ταξιδιώτες μπορούν να ταξιδέψουν στην καρδιά της Νοτιοανατολικής Ασίας με αυτό το πολυτελές εξπρές τρένο. Κάθε επιβάτης έχει τη δική του καμπίνα ενώ στους χώρους του τρένου μπορεί να απολαύσει εκλεκτά γεύματα και τσάι.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και με αφετηρία τη Σιγκαπούρη γίνονται στάσεις μεταξύ άλλων στην Κουάλα Λουμπούρ και τη γέφυρα του ποταμού Κβάι ενώ οι ταξιδιώτες έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν αξιοθέατα κατά μήκος της διαδρομής.

Το ταξίδι κοστίζει από 2400 ευρώ το άτομο.

Golden Eagle Luxury Trains – Από τη Μόσχα στην Τεχεράνη

trena1

Το τρένο ακολουθεί το δρόμο του μεταξιού μέσα στην Περσία κι επιτρέπει στους ταξιδιώτες να απολαύσουν προορισμούς που δύσκολα επισκέπτονται Δυτικοί τουρίστες. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται το Μπαϊκονούρ, η Τασκένδη, το Ουζμπεκιστάν και εν τέλει η Τεχεράνη καθώς το ταξίδι διαρκεί 17 νύχτες!

trena2

Για να περάσει η ώρα οι ταξιδιώτες έχουν την ευκαιρία μεταξύ άλλων να μάθουν να μιλούν λίγα ρωσικά, να επισκεφθούν το σημείο εκτόξευσης της αποστολής του Γιούρι Γκαγκάριν στο διάστημα.

Το κόστος του ταξιδιού πλησιάζει τα 19.000 ευρώ.

Maharaja’s Express – Από τη Βομβάη στο Νέο Δελχί

trena3

Με αφετηρία τη Βομβάη, οι επιβάτες του τρένου αυτού θα απολαύσουν μεσαιωνικά σπήλαια, φρούρια και παλάτια στο Ρατζαστάν και το επιβλητικό Ταζ Μαχάλ.

Το τρένο κάνει στάσεις ώστε οι επιβάτες να κατέβουν και να παρακολουθήσουν ξεναγήσεις σε διάφορα ενδιαφέροντα αξιοθέατα.

Το ταξίδι των 7 διανυκτερεύσεων ξεπερνά τα 6200 ευρώ το άτομο.

trena4

Υπερσιβηρικός- Από τη Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ

trena5

Έναντι σχεδόν 2000 ευρώ το άτομο οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν ένα θρυλικό ταξίδι διασχίζοντας τη Ρωσία, από τη Μόσχα μέχρι το Βλαδιβοστόκ.

Κατά τη διάρκειά του οι τουρίστες διανυκτερεύουν σε καμπίνες δύο ή τεσσάρων ατόμων ενώ στην 3ήμερα στάση στο Irkutsk διαμένουν σε ξενοδοχείο. Κάθε επιβάτης μπορεί να συμμετάσχει σε κάποια δραστηριότητα, από trekking στη Σιβηρία έως βόλτα με έλκηθρο.

Το ταξίδι των δύο εβδομάδων κοστίζει από 7000 ευρώ.

Rocky Mountaineer – Κυκλικό ταξίδι με αφετηρία και προορισμό το Βανκούβερ

trena6

Οι επιβάτες που ανεβαίνουν στο τραίνο αυτό ξεκινούν ένα ταξίδι που κόβει την ανάσα με φόντο μαγευτικά τοπία. Το τρένο έχει βαγόνια που καλύπτονται με παράθυρα από το δάπεδο ως την οροφή ώστε οι ταξιδιώτες να μην χάσουν στιγμή από την εκπληκτική διαδρομή, τα ποτάμια και το πολυποίκιλο περιβάλλον στα Βραχώδη Όρη- αλλά και την άγρια ζωή που είναι πιθανό να συναντήσουν στη διαδρομή.

Το ταξίδι των οκτώ διανυκτερεύσεων κοστίζει από 3150 ευρώ.

Venice Simplon Orient Express- Από το Λονδίνο στη Βενετία

trena7trena8

Περνώντας από επιβλητικές οροσειρές και διασχίζοντας μαγευτικά τοπία το τρένο αυτό που ξεκινά από το Λονδίνο κάνει σύντομες στάσεις στο Παρίσι, στο Ίνσμπρουκ και τη Βερόνα.

Το ταξίδι των οκτώ διανυκτερεύσεων κοστίζει από 2800 ευρώ.

Rovos Rail – Από την Πραιτόρια στο Κέιπ Τάουν

trena9

Στο μοναδικό αυτό ταξίδι οι επιβάτες διανύουν 1600 χιλιόμετρα στη Νότια Αφρική, από την Πραιτόρια ως το Κέιπ Τάουν, με σειρά στάσεων κατά μήκος της διαδρομής.

Το τρένο περνά από το χρυσοφόρο Highveld, δίπλα στο άγονο τοπίο του Great Karoo και ανάμεσα σε θεαματικές οροσειρές.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού το τρένο σταματά στο ιστορικό χωριό Matjiesfontein, στο Μουσείο Διαμαντιών αλλά και στη μεγαλύτερη ανθρώπινη εκσκαφή, το Big Hole.

Το ταξίδι των έξι διανυκτερεύσεων κοστίζει από 4200 ευρώ.

trena10