Ηλεκτροπληξία υπέστη χθες ένας εργαζόμενος στο αντλιοστάσιο του δήμου Φαιστού. Το εργατικό ατύχημα, όσο απίστευτο και αν ακούγεται συνέβη λόγω …κλοπής αφού επιτήδειοι είχαν αφαιρέσει την κεντική γείωση του αντλιοστασίου για να πάρουν το χαλκό.

Ο εργαζόμενος του δήμου στην προσπάθειά του να θέσει σε λειτουργία το μηχάνημα, “χτυπήθηκε” και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο χωρίς ευτυχώς να κινδυνέψει η ζωή του.

Για εκληματική ενέργεια κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου:

“Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου εκφράζει την αγανάκτηση του  όχι μόνο για τα συνεχόμενα εργατικά ατυχήματα που γίνονται καθημερινά,  με  θύματα τις περισσότερες φορές εργαζόμενους  των Δήμων αλλά πολύ περισσότερο για το γεγονός ότι, πρόσφατα σε εργατικό ατύχημα  κινδύνεψε η ζωή ενός συναδέλφου μας όταν επιτήδειοι, για μας εγκληματίες, αφαίρεσαν – έκλεψαν την κεντρική γείωση του αντλιοστασίου στο Δήμο Φαιστού, σύμφωνα με το πόρισμα της Τεχνικής Επιθεώρησης Ηρακλείου, προκειμένου ο χαλκός της γείωσης  να πουληθεί στη «μαύρη» αγορά.

Καλούμε τη Δικαιοσύνη να αποδώσει στους εν λόγο επιτήδειους ευθύνες ανάλογες  και να τιμωρηθούν όπως  προβλέπεται σε κάθε περίπτωση  εγκληματικής  ενέργειας,  έτσι ώστε  σταματήσουν τέτοιου είδους αυθαιρεσίες που τις περισσότερες  φορές μπορεί να οδηγήσουν σε τραγωδία.”