Τραγικό ήταν το τέλος που επεφύλαξε η μοίρα για τον 74χρονο Διονύσιο Μαμφρέδα του Ιωάννη κάτοικο εν ζωή Πλάνου, όταν αργά το απόγευμα της δευτέρας τραυματίστηκε θανάσιμα ύστερα από πτώση από το τρακτέρ που οδηγούσε.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, όλα ξεκίνησαν, νωρίς χθες το απόγευμα, όταν ο εκλιπών είχε πάει στο κτήμα του στην περιοχή του Πλάνου για να κάνει γεωργικές εργασίες, και συγκεκριμένα να βγάλει πατάτες.
trakter_thanatos-5Φεύγοντας από το σπίτι του και καθώς κατέβαινε με το τρακτέρ του από μια πλαγιά, το πιθανότερο σενάριο είναι να έχασε τον έλεγχό του, με αποτέλεσμα αυτό να “τουμπάρει” από ύψωμα. Ενώ το αγροτικό όχημα έκανε στροφές στον αέρα, ο άτυχος συμπολίτης μας έφυγε από το κάθισμά του και έπεσε με φόρα στο χώμα, ενώ το τρακτέρ προσγειώθηκε πάνω σε ένα ελαιόδεντρο.
trakter_thanatos-4Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, ο άτυχος άνδρας, πρέπει να εντοπίστηκε μετά από 3 τουλάχιστον ώρες από τη στιγμή που έγινε το συμβάν. Είχε ήδη αρχίσει να νυχτώνει οπότε μη έχοντας δώσει σημεία ζωής μέχρι εκείνη την ώρα οι δικοί του άνθρωποι ανησύχησαν και άρχισαν να τον αναζητούν. Φτάνοντας στο αγρόκτημα βρέθηκαν μπροστά σε αυτό θλιβερό γεγονός μη θέλοντας να πιστέψουν τι είχε συμβεί.
trakter_thanatos-3Αμέσως στο σημείο έσπευσε ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τρεις άνδρες καθώς και ασθενοφόρο το οποίο μετέφερε το άψυχο σώμα του στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Ωστόσο, τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα προσδιοριστούν μετά από την νεκροψία – νεκροτομή στην οποία θα υποβληθεί στην πάτρα αφού κανείς δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο το τραγικό αυτό γεγονός να μην ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος, αλλά κάποιου ξαφνικού παθολογικού αιτίου.
trakter_thanatos-2Ο εκλιπών Διονύσιος Μαμφρέδας ήταν άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης αφού στο παρελθόν είχε διατελέσει τόσο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλάνου, όσο και Πρόεδρος του πάλαι ποτέ Συνδέσμου Ύδρευσης Ζακύνθου. Είχε προσφέρει πολλά στον τόπο του από όποια θέση και τον υπηρέτησε αφού ήθελε πάντα το γενικό καλό και την πρόοδο. Ήταν ιδιαίτερα ευγενής και αγαπητός σε όλους.

imerazante.gr