Το Χάρο με τα μάτια τους αντίκρισαν στην κυριολεξία κάτοικοι, επιχειρηματίες και τουρίστες στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά όταν είδαν ένα νεαρό Βρετανό να αρπάζει το ασθενοφόρο όχημα ιδιωτικού Ιατρικού Κέντρου και να παίρνει “παραμάζωμα” 7 αυτοκίνητα και ένα μηχανάκι χωρίς ευτυχώς να τραυματίζεται κανείς.
Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όταν ο ανήλικος νεαρός Βρετανός τουρίστας που έκανε τις διακοπές του στο νησί και βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, έβγαλε με τη βία έξω τον οδηγό, τον πέταξε κάτω, ανέβηκε στη θέση του και “απαγάγοντας” το ασθενοφόρο ξεκίνησε την τρελή κούρσα του.
Οι σκηνές που ακολούθησαν μόνο από κινηματογραφική ταινία θα μπορούσαν να είναι βγαλμένες αφού ο δράστης έπεσε πάνω σε μια σειρά από σταθμευμένα οχήματα και μηχανάκια, ενώ στο τέλος της πορείας του κατάφερε να το ακινητοποιήσει σχεδόν μέσα σε ένα νυχτερινό κατάστημα της περιοχής. Και να φανταστεί κανείς πως ελάχιστα λεπτά πριν είχαν βγάλει από μέσα μια ασθενή.

bretanos-laganaΤο σημείο που ολοκλήρωσε την τρελή πορεία του

Αστυνομική επέμβαση…
Αμέσως στο σημείο έφτασε αστυνομική δύναμη, όπου συνέλαβε το νεαρό τουρίστα, ο οποίος κατηγορήθηκε για παράνομη βία, για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, για στέρηση αδείας ικανότητας οδήγησης και για μέθη, και πήρε το δρόμο προς τα κρατητήρια. Ακολούθως οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών όπου και αφέθηκε ελεύθερος καθόσον ήταν ανήλικος.

Έκαναν το σταυρό τους…
Το ευτύχημα, για όσους βρέθηκαν στο σημείο την ώρα του συμβάντος και μας το μετέφεραν, είναι ότι μετά από τέτοια πορεία υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές και όχι τραυματισμοί, αφού αυτό περίμεναν όλοι δεδομένου ότι μιλάμε για μια πολυσύχναστη και γεμάτη νυχτερινή ζωή περιοχή.
Έκαναν το σταυρό τους που δεν είχαμε θύματα μετά από όλα αυτά που συνέβησαν. Παράλληλα, το συμβάν που ήρθε να προστεθεί σε όσα κατά καιρούς έχουν καταγραφεί και δυσφημήσει το νησί μας στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, επαναφέρει στο προσκήνιο την ανάγκη για ενίσχυση της Αστυνομικής δύναμης στην περιοχή για να τιθασεύσει τα πνεύματα των θερμόαιμων αλλοδαπών τουριστών που συχνά πυκνά φαίνεται να ξεπερνούν τις “κόκκινες” γραμμές.

 

imerazante.gr/