Παλαιά αυτοκίνητα-αντίκες καλοδιατηρημένα και καλογυαλισμένα που έρχονται από… περασμένες εποχές, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν οι Ηλείοι σε Πύργο, Ολυμπία και Ζαχάρω, στην περιήγηση που έκαναν την Πέμπτη στο νομό μας, στον εθνικό δρόμο αλλά και στην πλατεία της Ζαχάρως, στο πλαίσιο του 44ου Διεθνούς Ράλλι που οργανώνει η ΦΙΛΠΑ ( Φίλοι παλαιού αυτοκινήτου).

Το σημείο εκκίνησης ήταν η πλατεία Άρεως στην Τρίπολη στις 24 Σεπτεμβρίου όπου τα πληρώματά τους θα διασχίσουν διαδρομές πιο γραφικών, ορεινών και παραθαλάσσιων περιοχών και θα επισκεφθούν, μεταξύ άλλων, υπέροχα αξιοθέατα, όπως την Ολυμπία, την Αρχαία Μεσσηνία και τα Μεσαιωνικά Κάστρα της Πύλου και της Μεθώνης..

Προχθές το απόγευμα με την υποστήριξη του δήμου Ζαχάρως, έγινε υποδοχή στο κέντρο της πόλης, όπου οι εντυπωσιακές  εικόνες από παλαιά αυτοκίνητα ευλαβικά παρατεταγμένα, το ένα πιο όμορφο από το άλλο, κατέκτησαν τις καρδιές μικρών και μεγάλων θυμίζοντας μια άλλη εποχή.
Διακριτική πολυτέλεια και προσεγμένο σχέδιο, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των οχημάτων που έρχονται από το παρελθόν για να κάνουν ακόμα μία διαδρομή στον σύγχρονο κόσμο και να κερδίσουν τις εντυπώσεις, όπως και τότε που οι ρόδες τους άγγιζαν πρώτη φορά τον δρόμο, δεκαετίες νωρίτερα. Να σημειώσουμε ότι το  44ο Διεθνές Ράλι – Φίλοι του Παλαιού Αυτοκινήτου, διεξάγεται  από τις 24 μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου 2015 στις περιοχές της Δυτικής Πελοποννήσου και σήμερα θα τερματίσει ξανά στην Τρίπολη απ’ οπου ξεκίνησε.  Οι συμμετέχοντες είχαν 3 διανυκτερεύσεις στα παραθαλάσσια, 4στερα, ξενοδοχεία Natura Club & Spa και Messina, που βρίσκονται στην περίφημη για τις παρθένες αμμουδερές παραλίες περιοχή του Καλού Νερού.
Στο 44ο διεθνές ράλι της ΦΙΛΠΑ, συμμετέχουν  σαράντα έξι ιστορικά αυτοκίνητα από την Ελλάδα, το Βέλγιο, την Ιταλία, την Αυστρία, τη Γερμανία και την Κύπρο.

antika2

antika3

Πηγή: εφημερίδα Πρωινή

http://www.ilialive.gr/