Βυθισμένη στην απελπισία 41χρονη μητέρα τεσσάρων παιδιών που ζει χωρίς ρεύμα – Έκκληση σε επιχειρήσεις φωτοβολταικών συστημάτων της Ηλείας να βοηθήσουν

Συγκρατεί με δυσκολία τα δάκρυα της, τα μάτια της είναι βουρκωμένα και η απελπισία είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπο της. Καταφέρνει μόνο να ψελλίσει με σπαραχτική φωνή «δεν αντέχω άλλο!». Η Κατερίνα Κούκη, 41 ετών, μητέρα τεσσάρων παιδιών, παλεύει με νύχια και με δόντια να επιβιώσει με το… τίποτα, ζώντας σε ένα ημιτελές ξύλινο σπίτι, εντελώς στο σκοτάδι, τα τελευταία τρία χρόνια. Η μεγάλη της απόφαση, να εγκαταλείψει την Αθήνα και να ζήσει στην επαρχεία (Παλαιοχώρι) με στόχο να προσφέρει έναν καλύτερο τρόπο ζωής για την ίδια και τα παιδιά της, δεν περίμενε ποτέ, ούτε στα πιο τρελά της όνειρα ότι θα κατέληγε σε εφιάλτη. Επένδυσε ότι είχε και δεν είχε, σε μια επιχείρηση χωματουργικών έργων που όχι μόνο δεν πήγε καλά αλλά της δημιούργησε τεράστια χρέη στην Εφορεία και τις τράπεζες που σήμερα αδυνατεί να αποπληρώσει.
Το πρόβλημα όμως για την ίδια, όπως αναφέρει το ilialive, που την ανάγκασε για δεύτερη φορά να δημοσιοποιήσει το δράμα της, δεν είναι το χρέος αλλά το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια ζει χωρίς ρεύμα και νερό και όσες πόρτες και χτύπησε, κανένας δεν ευαισθητοποιήθηκε!
«Δε κατάφερα ποτέ να ηλεκτροδοτήσω το σπίτι και ζούμε χρόνια στο σκοτάδι και χωρίς ρεύμα δε μπορώ να έχω ούτε νερό… κουβαλάμε νερό με τα μπουκάλια» λέει και στο σημείο αυτό, η φωνή της σπάει… «Σκόρπισα τα παιδιά μου! Σκόρπισα την οικογένεια μου για να ζήσουν σε καλύτερες συνθήκες! Τα δυο μεγάλα μου αγόρια τα έστειλα σε συγγενείς στην Αθήνα και έμεινα εδώ με τη Μαρίνα που είναι 3,5 ετών και τον 16χρονο γιό μου. Οι συμφορές που μας έχουν βρει είναι ασύλληπτες» είπε και μας παρακάλεσε να μην δημοσιοποιήσουμε τις λεπτομέρειες του δράματος που μας εξιστόρησε. Ένα δράμα, που δεν το χωρά ανθρώπινος νους…
«Το ένα συμβάν, έρχεται μετά το άλλο… Ποιος θα μπορούσε να αντέξει τόσα χτυπήματα;» διερωτάται και συνεχίζει: «Ζούμε με το φόβο. Όταν νυχτώνει, τρυπώνει ο φόβος μέσα μας. Το σκοτάδι, δεν αντέχετε…  Η μικρή μου φοβάται…».
Η 41χρονη μητέρα, απευθύνει έκκληση προς όλους να τη  βοηθήσουν από το υστέρημα τους ώστε να μπορέσει να συγκεντρώσει χρήματα και να μπορέσει να τοποθετήσει ένα φωτοβολταικό πάνελ ώστε να ηλεκτροδοτήσει τις βασικές ανάγκες του σπιτιού της. «Για να ηλεκτροδοτήσω το σπίτι απαιτούνται χιλιάδες ευρώ. Μου πρότειναν όμως ως λύση το φωτοβολταικό πάνελ. Δε θέλω πολλά, μόνο φως να έχουμε και να μπορέσουμε να παίρνουμε νερό από τη γεώτρηση να πλενόμαστε… Μου είπαν, ότι το πάνελ κοστίζει 2.500 ευρώ. Δεν έχω όμως τρόπο για να τα καταφέρω. Σε δουλειά δε με παίρνουν όσο και αν ψάχνω ενώ όλοι οι τραπεζικοί μου λογαριασμοί έχουν κατασχεθεί και όσοι θέλουν να με βοηθήσουν δεν μπορούν να καταθέσουν χρήματα… Αναζητώ λύση. Εκλιπαρώ για βοήθεια…».
Στην Ηλεία, δραστηριοποιούνται δεκάδες επιχειρήσεις προμήθειας και τοποθέτησης φωτοβολταικών συστημάτων. Δεδομένου ότι όπου και αν απευθύνθηκε η 41χρονη μητέρα, δε βρήκε ανταπόκριση, ίσως η ευαισθητοποίηση των επιχειρηματιών του Νομού, να μπορέσει να δώσει λύση και «φως» στο σπιτικό και τη ζωή τους. Μια πράξη αγάπης και αλληλεγγύης, μια πράξη ανθρωπιάς για μια οικογένεια που ζει χρόνια στο σκοτάδι…

 

http://www.tempo24.gr/

Ακολουθήστε το agrinio24.gr στο GoogleNews. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή!!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.