Αναφορικά με το δελτίο τύπου της παράταξης «Αγρίνιο Ανατροπή Τώρα – Πολίτες σε Δράση» και στην προτροπή που εκφράζεται μέσω αυτού «…ο Δήμος ας σκύψει με ενδιαφέρον πάνω στα προβλήματα των σχολείων της περιοχής αναλαμβάνοντας και τις ευθύνες που του αναλογούν, όχι με λόγια αλλά με πράξεις», αναφέρουμε τα κάτωθι:

 • Όσον αφορά τις προτάσεις για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Η Δημοτική Αρχή, με πρόταση του Δημοτικού Συμβούλου Σπύρου Αδάμη, η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή απ’ όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, στη συνεδρίαση της 28/1/2015, με την υπ’ αριθμ.14/2015 απόφαση είχε προτείνει τις κάτωθι μεταβολές των σχολικών μονάδων:

 • Την προαγωγή του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων από 4/θέσιο σε 6/θέσιο.
 • Την προαγωγή του Δημοτικού Σχολείου Γιαννουζίου από 1/θέσιο σε 3/θέσιο.
 • Την προαγωγή του Δημοτικού Σχολείου Γαβαλούς από 6/θέσιο σε 7/θέσιο.
 • Την προαγωγή του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου από 10/θέσιο σε 12/θέσιο.
 • Την προαγωγή του 19ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου από 6/θέσιο σε 8/θέσιο.
 • Την προαγωγή των κάτωθι νηπιαγωγείων από 2/θέσια σε 3/θέσια:

– 2ο Αγρινίου

– 4ο Αγρινίου

– 7 ο Αγρινίου

– 10ο Αγρινίου

– 11ο Αγρινίου

– 15ο Αγρινίου

– 16ο Αγρινίου

– 23ο Αγρινίου

– Δοκιμίου

– Καμαρούλας.

Επίσης προτείνει την αλλαγή των ορίων των Περιφερειών, σε συμφωνία με του Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων, των κάτωθι Δημοτικών Σχολείων:

– 1ο

– 4ο

– 5ο

– 6ο

– 10ο

– 11ο

– 13ο

– 17ο

– Γιαννουζίου.

Όπως γίνεται αντιληπτό ένα (1) χρόνο πριν και λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας είχαμε διαγνώσει το πρόβλημα και είχαμε τοποθετηθεί αναλόγως αλλά η παράταξή σας δεν μπήκε στον κόπο να ανασύρει από την μνήμη της την ανωτέρω απόφαση και να μην προτείνει μεταβολές οι οποίες είχαν ψηφισθεί και μάλιστα ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

 • Όσον αφορά τις προτάσεις για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Η Δημοτική Αρχή, με πρόταση του Δημοτικού Συμβούλου Βασίλη Φωτάκη, η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή απ’ όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, στη συνεδρίαση της 28/1/2015 είχε προτείνει την ίδρυση Λυκείου στη δυτική πλευρά του Δήμου Αγρινίου προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι Δημοτικές Ενότητες Στράτου και Νεαπόλεως.

 • Όσον αφορά το κτιριακό πρόβλημα

Όπως όλοι γνωρίζουμε λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας αλλά και λόγω της μη πρόβλεψης στο ΣΕΣ 2014-2020 χρηματοδότησης για ανέγερση σχολείων είμαστε αναγκασμένοι να διαχειριστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα την υπάρχουσα κατάσταση. Γι’ αυτό το λόγο η Δημοτική Αρχή με την έλευση των πενταμήνων είχε προνοήσει να ζητήσει εργάτες διαφόρων ειδικοτήτων όπως ελαιοχρωματιστές, ηλεκτρολόγους και άλλες, οι οποίοι έχουν καλύψει μεγάλες ανάγκες στις συντηρήσεις των σχολικών μονάδων, αφού η πλειοψηφία των δημοτικών και γυμνασίων του Δήμου μας έχουν χρωματισθεί εσωτερικά, μετά από πολλά χρόνια και έχουν επισκευασθεί και επισκευάζονται καθημερινά ζημιές ετών, γεγονότα τα οποία γνωρίζει καλά η σχολική κοινότητα.

Eπίσης έργα όπως:

 1. A. «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΩΡΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ 11ου ΚΑΙ 17ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ». Με το έργο εκτελέστηκαν εργασίες ανακατασκευής των υφιστάμενων χώρων υγιεινής του 11ου και 17ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου..Αντικατάσταση όλων των σωληνώσεων ύδρευσης – αποχέτευσης, αντικατάσταση όλων των ειδών υγιεινής και στις δύο τουαλέτες, και τοποθετήθηκαν υποβρύχιες αντλίες για την απομάκρυνση των λυμάτων από τις υπόγειες τουαλέτες. Επίσης αντικατάσταση όλων των καλωδίων ηλεκτροφωτισμού και στις δύο τουαλέτες, των ηλεκτρικών πινάκων και των φωτιστικών. Τα κουφώματα, οι επιστρώσεις δαπέδων και οι επενδύσεις τοίχων αντικαταστάθηκαν και αυτά με τη σειρά τους. Επίσης κατασκευάστηκε ένα μεταλλικό στέγαστρο που εξυπηρετεί τις υπέργειες τουαλέτες του 11ου δημοτικού σχολείου, λόγω προβλημάτων πρόσβασης των μαθητών όταν οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν.
 1. B. «ΜΟΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ». Πρόκειται για τις μονώσεις-επισκευές κεραμοσκεπών σε σχολικές μονάδες του Δήμου Αγρινίου. Συγκεκριμένα έγιναν εργασίες στα εξής σχολεία:

2ο-6ο Γυμνάσιο: Στεγανοποίηση δώματος με απλό ασφαλτόπανο.

13ο Δημοτικό: Αντικατάσταση μόνωσης δώματος με απλό ασφαλτόπανο.

ΕΠΑΛ : Αντικατάσταση μόνωσης δώματος στεγάστρων με απλό ασφαλτόπανο.

Δημοτικό σχολείο Αγγελοκάστρου: Επισκευή κεραμοσκεπών.

Δημοτικό σχολείο Ματαράγκας: Στεγανοποίηση δώματος με απλό ασφαλτόπανο

Γ.Πρόσβαση σχολείου Λεπενούς , κατασκευή χειμάρρων 6ου, 7ου, και 19ου δημοτικών σχολείων ).

Επίσης, ήδη έχει ψηφισθεί, ομόφωνα, από το Δημοτικό Συμβούλιο την 31/8/2015, με την υπ’ αριθμ.206/2015 απόφαση και είναι σε εξέλιξη η μεταφορά των 8ου, 18ου και 11ου νηπιαγωγείων σε κτίρια με μεγαλύτερη ασφάλεια και υγιεινή, η μίσθωση αιθουσών για το 7ο νηπιαγωγείο ενώ εντός της Άνοιξης ξεκινά η κατασκευή των νέων κτιρίων του 3ου και 23ου νηπιαγωγείων και έχει παραδοθεί, το μήνα Δεκέμβριο του 2015 το νέο κτίριο νηπιαγωγείου Νεάπολης. Τέλος, εντός των ημερών και για λόγους που δεν αφορούν το Δήμο Αγρινίου μεταφέρεται το 7ο Δημοτικό Σχολείο στο νέο κτίριο. Σίγουρα στόχος και επιδίωξή μας είναι η ανέγερση νέων σχολικών μονάδων αναζητώντας τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία.

 

Συμπερασματικά και με βάσει όσα ειπώθηκαν αποδεικνύεται, με τον πιο περίτρανο τρόπο, ότι η Δημοτική Αρχή προσπαθεί με έργα και όχι λόγια να επιλύσει τα ήδη διογκωμένα προβλήματα της σχολικής στέγης στο Δήμο μας, τα οποία έρχονται από το παρελθόν. Η σχολική κοινότητα γνωρίζει τις προσπάθειες, οι οποίες έχουν συντελεσθεί τους τελευταίους δεκαπέντε (15) μήνες από την παρούσα Δημοτική Αρχή όσον αφορά τη συντήρηση των σχολικών μονάδων και σε απόλυτη συνεργασία με αυτή αλλά και τους θεσμικούς παράγοντες της εκπαίδευσης (Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών και Β΄ ΕΛΜΕ), εργαζόμαστε για την καλυτέρευση των συνθηκών μάθησης των παιδιών μας, τα οποία θα αποτελέσουν το αυριανό δυναμικό του Δήμου μας.

63109b2b-4da9-4756-9ec5-2348ade0cc6c12

4

http://sinidisi.gr/