Με ένα πλατύ χαμόγελο, μικροί και μεγάλοι εθελοντές κατάφεραν για μία ακόμη χρονιά να περάσουν το μήνυμα του εθελοντισμού απ’ άκρη σ’ άκρη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, να φωνάξουν δυνατά «Let’s Do It Greece» και να θέσουν τις βάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

Σε περισσότερες από εκατό δράσεις, για πρώτη φορά στη Δυτική Ελλάδα από το 2013 που συμμετέχει επισήμως στην Πανελλήνια Εθελοντική Εκστρατεία, συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες σακούλες με απορρίμματα, απομακρύνθηκαν φερτά υλικά, βάφτηκαν γεφύρια και μονοπάτια, κόπηκαν χορτάρια, καλάμια και κλαδεύτηκαν δεντράκια, καλλωπίστηκαν λουλούδια, καθαρίστηκαν παραλίες, ρέματα, ακτές, ενώ δύτες έβγαλαν στην επιφάνεια σκουπίδια από το βυθό λιμανιών και θαλασσών.

«Ειλικρινά για μία ακόμη φορά η Δυτική Ελλάδα κατάφερε να είναι στο επίκεντρο μιας πανελλήνιας εθελοντικής προσπάθειας, δίνοντάς μας την ελπίδα πως πραγματικά μπορούμε να αλλάξουμε τον ρου των πραγμάτων, όταν συνεργαζόμαστε για έναν τόσο σημαντικό σκοπό, όπως είναι η προστασία του περιβάλλοντος» σημειώνει ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Παράλληλα, ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν, εθελοντές, φορείς, οργανώσεις, σχολεία, δήμους, ομάδες και ιδιώτες σε δράσεις για την ανάδειξη διαφόρων σημείων και τωνΠεριφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.

Επίσης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους υπευθύνους της Γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» και της Ολυμπίας Οδού, οι οποίοι συμμετείχαν στην περιβαλλοντική δράση με το μήνυμα του «Let’s do it Greece Δυτική Ελλάδα» στις φωτεινές επιγραφές τους, καθώς και στις Αρχές, φορείς και οργανώσεις για την άριστη προετοιμασία και τον συντονισμό ώστε να υλοποιηθούν.

Πέρα από τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα που βρέθηκε στο πλευρό των εθελοντών σε δράσεις σε διάφορα σημεία της Δυτικής Ελλάδας, το «παρών» έδωσαν σε δράσεις στις περιοχές τους Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι και από τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.

Δείτε βίντεο παρακάτω: