Με αφορμή τη σημερινή «Ημέρα της Ευρώπης» ο Σύλλογος ΑμεΑ γονέων και φίλων «Ηλιαχτίδα»πραγματοποίησε χθες το πρωί, στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη, ενημερωτική δράση η οποία στόχευε μέσω της διανομής υλικού και λουλουδιών του Μάη να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία.

Η γραμματέας του Δ.Σ. του Συλλόγου Χαρά Γκάτση τόνισε στη «Σ»: «γιορτάζουμε την Ημέρα της Ευρώπης και επειδή την ημέρα αυτή στο Αγρίνιο τιμάται ο Πολιούχος Άγιος Χριστόφορος γιορτάζουμε μια ημέρα νωρίτερα. Το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας ατόμων με αναπηρία «Ηλιαχτίδα» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του προγράμματος Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020. Ωφελούμενοι σαν «Ηλιαχτίδα» από ευρωπαϊκά προγράμματα και θέλοντας να τιμήσουμε την Ημέρα της Ευρώπης, διοργανώσαμε την εκδήλωση αυτή. Προβήκαμε στη διανομή έντυπου υλικού σχετικού με την ημέρα και παράλληλα προσφέραμε στους συμπολίτες μας λουλούδια του Μάη».

Η κ. Γκάτση ευχαρίστησε την Περιφέρεια Δυτική Ελλάδας και τον Δήμο Αγρινίου για την βοήθεια που προσφέρουν στην «Ηλιαχτίδα» και την συμπαράστασή τους ανά πάσα ώρα και στιγμή.

iliaxtida-imera-europis (4)

iliaxtida-imera-europis (1)

iliaxtida-imera-europis (2)
Η Χαρά Γκάτση με τον Αντιδήμαρχο Κώστα Καλαντζή

iliaxtida-imera-europis (3)

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»