Ζητήματα που αφορούν στην καλύτερη λειτουργία και στην ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής των επιχειρήσεων συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Πατρών (ΣΕΒΙΠΑ).

Αρχικά τέθηκαν θέματα λειτουργίας της ΒΙΠΕ, καθώς και σύνδεση της περιοχής και των επιχειρήσεων με τη Πατρών – Πύργου με τονΠεριφερειάρχη να σημειώνει τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής από την Περιφέρεια για αυτό το ζήτημα ώστε να συνδεθεί ο νέος αυτοκινητόδρομος με τους αναπτυξιακούς πόλους.

Επίσης, ο Απ. Κατσιφάρας ενημέρωσε για την προσπάθεια σχετικά με την έλευση του φυσικού αερίου στην Δυτική Ελλάδα, κάτι που θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, καθώς όπως τόνισε «στην Βιομηχανική Περιοχή δραστηριοποιούνται ελληνικές παραγωγικές μονάδες υψηλής εξειδίκευσης, σημαντικές για την περιοχή μας».

Στη σύσκεψη τονίστηκε παράλληλα, πως προετοιμάζεται από την πλευρά της Περιφέρειας μία κοινή συνάντηση με την ΕΤΒΑ – ΒΙΠΕ ώστε να υπάρξει στενότερη συνεργασία για να αντιμετωπιστούν τα όποια ζητήματα.

«Στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία, κάθε αναπτυξιακή αχτίδα και η παραμικρή θέση εργασίας, είναι παραπάνω από απαραίτητες για τη χώρα μας, και ιδίως για την περιοχή μας» σημείωσε ο Απ. Κατσιφάρας.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, συμπληρώνοντας πως οι επιχειρήσεις μπορούν να αποτελέσουν σημαντικούς πόλους προσέλκυσης επενδυτικών κεφαλαίων και δημιουργίας σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας

Στη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα και τον Αντιπεριφερειάρχη συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΕ Πέτρος Μαντάς, ο γραμματέας Σταύρος Φραγκιάς και ο ταμίας Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος.

Ακολουθήστε το agrinio24.gr στο GoogleNews. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή!!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.