Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, των τοπικών αρχόντων και των ευσεβών χριστιανών εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στον ομώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό στην Ματαράγκα Μακρυνείας.

Χθες Κυριακή 22 Απριλίου παραμονή της εορτής, χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ Κοσμάς, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο λόγο.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του έκανε λόγο για τα διάφορα είδη μαρτυρίου τα οποία αξιώθηκαν οι Άγιοι Μάρτυρες. Ιδιαιτέρως δε, αναφέρθηκε στις αρετές που ήταν κοσμημένος ο Αγιος Γεώργιος, τη διαχρονικότητα του παραδείγματός του, της πίστης του, της αγάπης του για τον Αναστάντα Χριστό, της ευσεβείας του, αλλά και της ανδρείας που επέδειξε προς του διώκτες της πίστεώς μας και για το λόγο αυτό αξιώθηκε από τον Τριαδικό μας Θεό, να γίνει όχι απλά μάρτυρας του Χριστού αλλά Μεγαλομάρτυρας και ένας από τους λαοφίλητους Αγίους της Ορθοδοξίας μας.

Ακολούθησε η Αρτοκλασία και στην συνέχεια η περιφορά της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Γεωργίου εντός του χωριού συνοδεία της Φιλαρμονικής Εταιρείας του Δήμου Αγρινίου.

ΕΚ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ