Ένα αγόρι και ένα κορίτσι σκοτώθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας στο λιμάνι της Μυτιλήνης σε μια ανείπωτη τραγωδία που σόκαρε το πανελλήνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν γνωστές σήμερα, το άτυχο 15χρονο αγόρι, ο Μάριος Χουλιάρας, είχε καταγωγή από την πλευρά του πατέρα του, Γιάννη, από το Παλαιό Χαλκιόπουλο του Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας (ενότητα Ινάχου του δήμου Αμφιλοχίας).
Ο 15χρονος Μάριος Χουλιάρας (κατοικούσε στην Αγιάσο με την οικογένειά του )και η 16χρονη Δήμητρα Χατζηγιαννάκη από τη Μυτιλήνη (Αφάλωνας) έχασαν τη ζωή τους μετά την τρελή πορεία του οχήματος στο οποίο επέβαιναν και κατέληξε στο λιμάνι καθώς δεν κατάφεραν να βγουν έγκαιρα από το πίσω κάθισμα του δίπορτου οχήματος. Το 15χρονο αγόρι ήταν αδερφός του 20χρονου οδηγού. Μαζί τους στο αυτοκίνητο και ο δίδυμος αδερφός του.
Όλα έγιναν στις 03:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας (12.12.2016). Μετά από διασκέδαση σε νυχτερινό κέντρο λίγα μέτρα από το σημείο της τραγωδίας, οι δυο 20χρονοι, οι δυο 15χρονοι και το 16χρονο κορίτσι μπήκαν στο αυτοκίνητο για να επιστρέψουν από νυχτερινό κέντρο όπου βρίσκονταν.
Λίγα μέτρα από το παλιό Δημαρχείο, στο ύψος του ιστορικού καφενείου «Πανελλήνιον» στην προκυμαία, το αυτοκίνητο που κατευθυνόταν με μεγάλη ταχύτητα από την πλατεία Σαπφούς προς το Δημοτικό Θέατρο, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, ανέβηκε στο διπλό κράσπεδο του πεζοδρομίου και βούτηξε στη θάλασσα. Προηγουμένως προσέκρουσε με ορμή σε μεταλλικό αλιευτικό σκάφος.
Οι δυο 20χρονοι πρόλαβαν και άνοιξαν τις πόρτες του δίθυρου αυτοκινήτου. Με τη βοήθεια ενός άνδρα του Λιμενικού που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο λιμάνι και έπεσε στη θάλασσα, αλλά και τριών μεταναστών, που επίσης έτυχε να είναι στο σημείο, βγήκαν από το βυθισμένο αυτοκίνητο τα τρία παιδιά (οι δυο 20χρονοι και ο ένας 15χρονος) που είχαν εγκλωβιστεί.
Μετά από προσπάθειες κατάφεραν να διασώσουν τον έναν 15χρονο. Τα άλλα δυο παιδιά ανασύρθηκαν νεκρά αργότερα.Και οι τρεις διασωθέντες νοσηλεύονται τραυματισμένοι και σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.
Η υπόθεση διερευνάται από το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, καθώς και η πληροφορία ότι τόσο οι δυο ενήλικες, όσο και οι τρεις ανήλικοι, λίγη ώρα πριν το συμβάν διασκέδαζαν σε κέντρο διασκέδασης, λίγες εκατοντάδες μέτρα από το σημείο του ατυχήματος.
Η είδηση της τραγωδίας προκάλεσε μεγάλη θλίψη στο Χαλκιόπουλο του Βάλτου όπου ζουν συγγενείς, μεταξύ των οποίων και η γιαγιά, του 15χρονου Μάριου.

Με πληροφορίες και από  lesvosnews.net -ΑΠΕ – ΜΠΕ

agrinionews.gr