Είναι σίγουρα από τις μεγαλύτερες θαυμάστριες του ξυδιού σε όλες τις εκδοχές του. Η 19χρονη Ella Ruby Ginn από το ανατολικό Σάσεξ δηλώνει λάτρης του ξυδιού με ιδιαίτερη αδυναμία στο μυλόξυδο.

Πίνει δύο μπουκάλια ξύδι την εβδομάδα και όπως λέει η ίδια έχει αυτή τη συνήθεια από τότε που είναι παιδί, οπότε δεν μπορεί να την κόψει και ποτέ δεν μπορεί να το χορτάσει. Έχει μάλιστα πάντα στην τσάντα της… απόθεμα σε περίπτωση που θελήσει να πιει ενώ είναι έξω και έχει υπολογίσει ότι πίνει πάνω από 100 μπουκάλια το χρόνο. «Δεν μπορώ να θυμάμαι καν πότε ξεκίνησα να πίνω ξύδι. Πρέπει να ήμουν πολύ μικρή, πίνω ξύδι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου», είπε η ίδια και πρόσθεσε ότι πάντα έπαιρνε τις μερίδες ξύδι που έβρισκε σε εστιατόρια και τις κρατούσε στην τσάντα της για «ώρα ανάγκης».

«Δεν με νοιάζει τι λένε, μου αρέσει η γεύση. Είναι πραγματικά ξινή, αλλά μου αρέσει αυτό. Η αγαπημένη μου στιγμή είναι όταν καίει το στήθος μου. Πίνω ένα ποτήρι την ημέρα, και το βάζω σε όλα μου τα φαγητά, καθώς μου αρέσει πάρα πολύ. Αν έχω πατατάκια τα ρίχνω μέσα σε αυτό. Πάντα μου άρεσαν τα ξινά πράγματα και μου αρέσει αυτό το συναίσθημα. Έχω οπωσδήποτε δύο μπουκάλια στο ντουλάπι μου για να είμαι ασφαλής ότι θα είμαι εφοδιασμένη. Δεν παραγγέλνω ένα ποτήρι να πιω όταν είμαι έξω, αλλά πάντα έχω μαζί μου φακελάκια. Δεν με νοιάζει τι σκέφτονται οι υπόλοιποι άνθρωποι».

Σύμφωνα με τη Mirror, η 19χρονη έπινε συνήθως το κλασικό ξύδι, αλλά πέρυσι ξεκίνησε να πίνει και αρκετό μηλόξυδο γιατί θεωρεί ότι αυτό βοηθά στην απώλεια βάρους. Επιπλέον το χρησιμοποιεί σε πολλά από τα φαγητά που φτιάχνει και μπορεί οι περισσότεροι άνθρωποι να παραξενεύονται από τον ιδιαίτερο εθισμό της, αλλά η ίδια λέει ότι οι φίλοι και οι δικοί της άνθρωποι ξέρουν πια την παράξενη συνήθειά της και δεν το σχολιάζουν. Ωστόσο κάποιοι από την οικογένειά της, της αναφέρουν να προσέξει τους κινδύνους που μπορεί αυτό να προκαλέσει στην υγεία της.

Η Helena Gibson-Moore, επιστήμονας σε θέματα διατροφής στο Βρετανικό Ίδρυμα Διατροφής ρωτήθηκε για το πόσο μπορεί αυτό να βλάψει την υγεία της και απάντησε στη Mirror: «Το ξύδι όταν καταναλώνεται σε μικρές ποσότητες είναι απίθανο να προκαλέσει βλάβη στους περισσότερους ανθρώπους, ωστόσο οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της κατανάλωσης μεγάλων ποσοτήτων ξυδιού σε τακτά χρονικά διαστήματα είναι ασαφής».

ella01ella02ella03ella04