Στην 86η έκθεση της Γενεύης, που ανοίγει τις πόρτες της την ερχόμενη εβδομάδα, η Renault θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο κοινό τα νέα Scenic και Megane Estate.

Έχοντας δημιουργήσει το 1996 με το πρώτο Scenic την κατηγορία των συμπαγών MPV, με το νέο της μοντέλο η Renault ανατρέπει τα δεδομένα της κατηγορίας παρουσιάζοντας μια απολύτως νέα προσέγγιση. Όπως και στην περίπτωση του νέου Espace, η τέταρτη γενιά του Scenic ξεχωρίζει για τις αναλογίες που χαρακτηρίζονται από το μεγαλύτερο πλάτος, τους μικρότερους προβόλους και την αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Παράλληλα όλα τα στοιχεία της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της μάρκας δίνουν το παρόν, με τα φωτιστικά σώματα να ξεχωρίζουν λόγω και της φωτεινής υπογραφής σχήματος C. Αντίστοιχα στο εσωτερικό ο τεχνολογικός εξοπλισμός, αλλά και οι πρακτικές λύσεις θέτουν το μέτρο σύγκρισης ακόμα και για τα μοντέλα μεγαλύτερων κατηγοριών.

Παράλληλα με την 4η γενιά του Scenic η αποκάλυψη του νέου Megane Estate έρχεται αφενός να ολοκληρώσει την οικογένεια του μοντέλου και παράλληλα να επαναπροσδιορίσει τον χαρακτήρα των μοντέλων της κατηγορίας τόσο με την αισθητική του, όσο και με την οδηγική ευχαρίστηση που προσφέρει. Φαρδύ και χαμηλό, το νέο Megane Estate επιβάλει την παρουσία του στο δρόμο, διατηρώντας παράλληλα κορυφαία σταθερότητα.

Όπως και στην περίπτωση του 5θυρου μοντέλου, η έκδοση Megane GT εφοδιάζεται με το σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης 4Control που προσδίδει κορυφαία ευελιξία, αλλά και σταθερότητα συνδυάζοντας χαρακτηριστικά ενεργητικής ασφάλειας και οδηγικής απόλαυσης.

Η αποκάλυψη στο κοινό των δύο νέων μοντέλων θα πραγματοποιηθεί στην πρεμιέρα της έκθεσης στα πλαίσια της Press Conference της Renault.