Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η προσέλευση περιστατικών στα ΤΕΠ των Νοσοκομείων, τις τελευταίες ημέρες, λόγω των ιώσεων που θερίζουν στην κυριολεξία μικρούς και μεγάλους. Είναι χαρακτηριστικό ότι προχθές από το Τμήμα Επειγόντων Περισταστικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, πέρασαν περισσότερα από 400 άτομα από τα οποία τα 62 χρειάστηκε να παραμείνουν για νοσηλεία.

Κυρίως επρόκειτο για ηλικιωμένα άτομα τα οποία αντιμετώπιζαν ήδη κάποιο επικείμενο νόσημα και η υγεία τους επιβαρύνθηκε με την προσβολή από τους εποχικούς ιούς.

Κατόπιν τούτου και μετά από εντολή του διοικητή του Νοσοκομείου Παναγιώτη Νάνου άνοιξε το Τμήμα Λοιμωδών το οποίο δεν έχει τεθεί σε λειτουργία, προκειμένου να καλφθούν οι ανάγκες σε κρεβάτια. Το Τμήμα άνοιξε με 11 κρεβάτια τα οποία και καλύφθηκαν ενώ περιστατικά του παθολογικού τομέα χρειάστηκε να νοσηλευθούν και σε άλλες κλινικές.

Ο κ. Νάνος μιλώντας  στην ΕΡΤ Λάρισας επιβεβαίωσε την κατάσταση που επικρατεί από χθες στα Νοσοκομεία ενώ όταν ρωτήθηκε για το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian που κάνει λόγο για διάλυση του ΕΣΥ, έκανε λόγο για καταστροφολογίες που γίνονται ελαφρά τη καρδία από συνδικαλιστές.

Αναγνώρισε ότι υπάρχουν προβλήματα και ελλείψεις αλλά τόνισε πως στα νοσοκομεία της χώρας επιτελείται ένα πολύ σημαντικό έργο.

Είναι χαρακτηριστικά μάλιστα τα αριθμητικά στοιχεία που παρέθεσε για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο το οποίο στη διάρκεια του 2016 είχε 52.500 νοσηλείες.

Πηγή: larisanet