Με πολύωρη συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας υπό την προεδρία της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου έκλεισε χθες ο νέος κύκλος καταιγιστικών εξελίξεων γύρω από το καυτό για το Αγρίνιο ζήτημα των πανεπιστημιακών τμημάτων, που παρέμεινε στην κορυφή της τοπικής επικαιρότητας μετά τις δυναμικές κινητοποιήσεις των φοιτητών.
Στη συνάντηση παρέστησαν ,πέραν της Υπουργού, ο δήμαρχος Αγρινίου Γ.Παπαναστασίου , ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Γ.Βαρεμένος (που συντόνισε για την πραγματοποιήση της) και Μαρία Τριανταφύλλου, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, η πρύτανης Βενετσιάνα Κυριαζοπούλου και εκπρόσωποι των φοιτητών αντιπροσωπία των οποίων μετέβη στο υπουργείο.
Όλα τα ζητήματα τέθηκαν επι τάπητος και αναπτύχθηκαν διεξοδικά με βασικό συμπέρασμα πως για το υπουργείο δεν τίθεται θέμα χωροταξικής μεταφοράς των τμημάτων. Εξάλλου συνειδητοποιημένη εμφανίστηκε η υπουργός για την ανάγκη ακαδημαϊκής ενίσχυσης των τμημάτων και επίσπευσης της επίλυσης των προβλημάτων φοιτητικής μέριμνας (τέθηκε ξανά το ζήτημα του παλαιού Νοσοκομείου για στέγαση) ενώ θετική υπήρξε για το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων και της μετονομασίας του ΔΠΦΠ.
Οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι του Νομού, που απέφυγαν τις δηλώσεις,  εξήλθαν της σύσκεψης με συγκρατημένη αισιοδοξία εκτιμώντας πως τα συμπεράσματα της συνάντησης ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση.

 

agrinionews.gr