Τρεις συναντήσεις είχαν οι Δήμαρχοι Ακτίου – Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης και Ξηρομέρου Ερωτόκριτος  Γαλούνης με το υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή κατά πληροφορίες του katouna News.

«Να σημειώσουμε πως  ο Δήμαρχός μας Γιώργος Αποστολάκης ήταν καταπέλτης στην συνάντηση διαβούλευσης που έγινε πριν λίγες μέρες στην Πάτρα, όπου υπερασπίστηκε το δίκαιο αίτημα για να μην φύγει το Αστυνομικό τμήμα, όπου εκεί  κέρδισε την επανεξέταση του θέματος και το κάλεσμα του στην Αθήνα».

Την Κυριακή που έγινε το Δημοτικό Συμβούλιο στην Κατούνα σε πρώτο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης ζήτησε και πήρε ομόφωνη απόφαση για την μη κατάργηση του αστυνομικού τμήματος από το δημοτικό συμβούλιο, πριν ανέβει στην Αθήνα και έτσι και έγινε. Αναχώρησε  στα μισά πριν την ολοκλήρωση του Δ.Σ. για Αθήνα. Στο Δημοτικό συμβούλιο παρέστη  και οΔήμαρχος Ξηρόμερου Ερωτόκριτος  Γαλούνης όπου ανέλυσε και αυτός με την σειρά του τα προβλήματα που θα δημιουργούνταν αν εκτελούνταν η απόφαση που παρουσιάσθηκε στην Πάτρα μιας και το Αστυνομικό τμήμα Κατούνας καλύπτει τα τοπικά διαμερίσματα Φυτειών, Παπαδάτου, Αρχοντοχωρίου κλπ  και δήλωσε την συμπαράσταση του στο Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η πρώτη συνάντηση στην Αθήνα έγινε την Δευτέρα στο Υπουργείο εσωτερικών 30/11/2015 και ακολούθησαν άλλες δύο, η τελευταία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί  2/12/2015 όπου μετά από μεγάλη συζήτηση για την σοβαρότητα του θέματος ο Παναγιώτης Κουρουμπλής γνώστης της κατάστασης της περιοχής μας τάχθηκε υπέρ του αιτήματος Δημάρχου Ακτίου – Βόνιτσας, Γιώργου Αποστολάκη έτσι ώστε να μην καταργηθεί το Α.Τ. Κατούνας.

Σήμερα επιστρέφουν οι Δήμαρχοι Ακτίου-Βόνιτσας και Ξηρομέρου κατά πληροφορίες μας και περιμένουμε όλοι τώρα την ανάκληση της απόφασης, επίσημα πλέον, για την μη κατάργηση του Αστυνομικού τμήματος στην Κατούνα που θα ανακοινωθεί στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο από τον Δήμαρχο Γιώργο Αποστολάκη.

http://katounanews.blogspot.gr/