Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια τριών ιδιοκτητών φορτηγών από την Κρήτη, που για περισσότερο από 1,5 χρόνο έβλεπαν τα βυτία τους γεμάτα λάδι, να βρίσκονται εγκλωβισμένα στο γκαράζ του Norman Atlantic, του πλοίου, που τον Δεκέμβριο του 2014 τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να παρασύρει στο θάνατο 27 ανθρώπους.
Την ιστορία αφηγήθηκε στο Ράδιο Κρήτη και στον Λευτέρη Βαρδάκη ο ένας εκ των τριών ιδιοκτητών φορτηγών ο Δημήτρης Βασιλάκης. Όπως λέει, τα φορτηγά είχαν κατασχεθεί από τις ιταλικές Αρχές καθώς τα ρυμουλκά που είχαν σώσει το πλοίο δεν είχαν πληρωθεί κι έτσι οι Αρχές της Ιταλίας δικαιούνταν και του πλοίου αλλά και του εμπορεύματος του.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Βασιλάκης, υπήρχε ένα υπόλοιπο της τάξης των 2,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να εξοφληθούν τα ρυμουλκά και να μπορέσουν οι ιδιοκτήτες να πάρουν πίσω τα φορτηγά τους! Πριν από λίγες ημέρες, η ΑΝΕΚ ενημέρωσε τους τρεις ιδιοκτήτες πως το υπόλοιπο των χρημάτων το κατέβαλε η εταιρεία κι έτσι το θέμα διευθετήθηκε.
Πριν από λίγες ημέρες, τόσο ο κ. Βασιλάκης όσο και οι κ.κ.Καλογεράκης και Παπακωνσταντής, ταξίδεψαν μέχρι την Ιταλία έτσι ώστε να φέρουν πίσω τα οχήματά τους και σήμερα το πρωί τα βυτιοφόρα γεμάτα τόνους λάδι, έφτασαν στο Ηράκλειο.

ekriti.gr