Συγκλόνισαν το πανελλήνιο και όχι μόνο. Υποθέσεις για τις οποίες έγιναν εκτενέστατες έρευνες που σε άλλες περιπτώσεις κατέληξαν σε κάποια συμπεράσματα, ενώ άλλες ακόμη και σήμερα έχουν μείνει ανεξιχνίαστες ή οι φάκελοι των υποθέσεών τους έχουν κλείσει, αφήνοντας πολλά αναπάντητα ερωτηματικά. Όλες όμως αυτές οι υποθέσεις είχαν ένα κοινό στοιχείο, πρωταγωνιστές ήταν παιδιά.

Το newpost.gr με αφορμή την υπόθεση της μικρής Μαρίας, που εξαφανίστηκε την Κυριακή του Πάσχα και εντοπίστηκε μία ημέρα μετά, «ξετυλίγει» το νήμα υποθέσεων με παιδιά, που αποτέλεσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα βασικό θέμα της ειδησιογραφίας και μάλιστα  κάποιες εξ ‘ αυτών είχαν εξελίξεις στα όρια του… θρίλερ.

Ερωτηματικά για το πώς χάθηκε η μικρή Μαρία

Ένα θρίλερ ακολούθησε την εξαφάνιση της μόλις 3,5 ετών Μαρίας – Ειρήνης Πρίντεζη από την περιοχή του Σκαραμαγκά την Κυριακή του Πάσχα, η οποία μπορεί μεν να εντοπίστηκε χθες, αλλά τα ερωτήματα γύρω από το πώς χάθηκε και τι συνέβη παραμένουν αναπάντητα».  Αμέσως μετά τον εντοπισμό, τα ερωτήματα που γεννήθηκαν γύρω από το πώς το κοριτσάκι κατάφερε να διαφύγει της προσοχής των γονιών του ήταν πολλά. Αν και ο παππούς μίλησε από την πρώτη στιγμή για το ενδεχόμενο απαγωγής, οι αστυνομικοί δεν έχουν στοιχεία για να οδηγηθούν στο σενάριο της απαγωγής.

Παράλληλα, υπάρχει ζήτημα και με τα πρώτα λόγια της μικρής. Σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή, μόλις εντοπίστηκε δήλωσε στους αστυνομικούς πως «με άφησαν», ωστόσο σύμφωνα με δεύτερη εκδοχή φέρεται να είπε ότι «η μαμά μου με άφησε στο δάσος».

Στη δικογραφία «κόλαφο» που έχει σχηματιστεί, οι δύο γονείς της 4χρονης «εξέθεσαν αυτήν σε μεγάλο κίνδυνο» αφήνοντάς την, μόνη στον μεγάλο μη περιφραγμένο χώρο της μάντρας η οποία από την μία πλευρά της συνορεύει με γκρεμό και από την άλλη με την Λεωφόρο Σχιστού «χωρίς να έχουν οπτική και ακουστική επαφή με αυτήν και χωρίς να μεριμνήσουν για την ασφάλειά της.

Άννυ: Ο 4χρονος «άγγελος» της Μιχαήλ Βόδα

Σχεδόν ένα χρόνο πριν, το πανελλήνιο συγκλόνιζαν οι αποκαλύψεις για την υπόθεση τηςμικρής Άννυ από την Βουλγαρία. Το κοριτσάκι που ενώ στην αρχή φαινόταν να έχει εξαφανιστεί από το σπίτι της και τους γονείς τους να κλαίνε νυχθημερόν στους τηλεοπτικούς δέκτες έγινε γνωστό από την αστυνομία πως η 4χρονη δεν «εξαφανίστηκε»  αλλά τη σκότωσε ο 27χρονος πατέρας της και στη συνέχεια, αφού τη τεμάχισε και έβρασε τα μέλη του σώματός της, τα πέταξε σε κάδους απορριμμάτων κοντά στο σπίτι του.

Ο 27χρονος Βούλγαρος , εντός του σκοτεινού υπογείου στον αριθμό 73, όχι μόνο δεν σταμάτησε στο φόνο αλλά έφτασε στο σημείο να εξαφανίσει με κτηνώδη τρόπο το κορμί του παιδιού. Ακόμη και σήμερα τα στοιχεία που έρχονται στην επιφάνεια συγκλονίζουν. Πολλά ερωτηματικά παραμένουν ακόμη και σήμερα αναπάντητα.

Η κατάξανθη μικρή Μαρία

Κίνησε υποψίες ένα κοριτσάκι με ξανθά μαλλιά και γαλανά μάτια, το οποίο εντοπίστηκε  πριν από τρία χρόνια σε καταυλισμό τσιγγάνων στα Φάρσαλα.

Η μικρή Μαρία είναι σήμερα  7 ετών και δεν ζει ούτε με τους βιολογικούς της γονείς, ούτε με το ζευγάρι των Ρομά, που παρουσιάστηκαν ως οικογένειά της. Αφού πέρασε αυτή τη μεγάλη περιπέτεια, σήμερα βρίσκεται υπό τη σκέπη του «Χαμόγελου του Παιδιιού». Σύμφωνα με απόφαση του Πρωτοδικείου Λάρισας, η επιμέλεια της μικρής Μαρίας δόθηκε στη ΜΚΟ, αφαιρώντας την επιμέλεια από τους Ρομά, που έλεγαν πως ήταν οι γονείς της.

Όπως σημειώνει η Εφημερίδα Ελευθερία, τον Νοέμβριο του 2015, η δικαστική υπόθεση αναζήτησης ευθυνών και υπαιτίων «έκλεισε».

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, έκρινε αθώο λόγω αμφιβολιών, για την πράξη αρπαγής ανηλίκου, το ζευγάρι Ρομά, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 2 ετών στη γυναίκα και 18 μηνών στον άνδρα, με τριετή αναστολή για πράξεις ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Δεν βρέθηκε ποτέ η σορός του Άλεξ

Περίπου 10 χρόνια πριν, τον Φεβρουάριο του 2016, χάθηκαν τα ίχνη ενός αγοριού στην Βέροια, του Άλεξ Μεσχισβίλι. Λόγω της εξαφάνισής του δημιουργήθηκε το πρόγραμμαAmber Alert Hellas, σε συνεργασία του «Χαμόγελου του Παιδιού » και της ΕΛ.ΑΣ.

Σε αυτή την πραγματικά υπόθεση μυστήριο, πέντε ανήλικοι καταδικάστηκαν για την εξαφάνιση και τη δολοφονία του μικρού Άλεξ. Επίσης, καταδικάστηκε ο παππούς των δύο καταδικασμένων για για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία. Μυστήριο, επικρατεί μέχρι και σήμερα με την σορό του Άλεξ, η οποία δεν βρέθηκε ποτέ.

Η υπόθεση του Μπεν δεν έκλεισε ποτέ

Στις 24 Ιουλίου του 1991 εξαφανίζεται στην Κω, όπου ζούσε η οικογένειά του, ο μόλις 21 μηνών Μπεν Νίνταμ.  Η οικογένειά του, 22 χρόνια μετά, εξακολουθεί να τον αναζητά. Μάλιστα,  στην Κω θα επιθεωρητές για την υπόθεση εξαφάνισης του Μπεν. Μέσα στην εβδομάδα θα παραχωρήσουν συνέντευξη στα ΜΜΕ του νησιού, σαν μέρος της συνεχούς έρευνας για την εύρεση του Μπεν.

 

http://newpost.gr/