Σε ύφεση είναι η φωτιά στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας, η οποία εκδηλώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην περιοχή Σκλάβαινα και λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιδήμαρχος του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας Νίκος Τσακάλης, όλη τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη για να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές και τελικά κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. Ο κ. Τσακάλης πρόσθεσε, ότι μόλις σβήσει εντελώς η φωτιά, θα ξεκινήσει ο απολογισμός των ζημιών, τονίζοντας πως, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχει καεί μεγάλος αριθμός ελαιόδεντρων. Πάντως όπως σημείωσε η φωτιά δεν προκάλεσε φυγή των παραθεριστών, οι οποίοι παρέμειναν στην περιοχή, για να συνεχίσουν τις διακοπές τους.

Στο μεταξύ, στην Πάλαιρο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 22 οχήματα, 48 πυροσβέστες και 25 άτομα πεζοπόρο τμήμα, που σβήνουν μικροεστίες της φωτιάς, οι οποίες εξακολουθούν να καίνε, ώστε να μην υπάρξει αναζωπύρωση.

 

newsbeast.gr