Συγκέντρωση την Παρασκευή το απόγευμα στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι κάτοικοι και οι Πρόεδροι των 12 κοινοτήτων των περιοχών που αστυνομεύει το αστυνομικό τμήμα του Αγίου Βλασίου. Στόχος τους είναι η διατήρηση του τμήματος, εν αντιθέσει με τα όσα προβλέπει το σχέδιο «Καλλικράτης» για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών τμημάτων και υπηρεσιών της χώρας. Οι πρόεδροι της ευρύτερης περιοχής αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας, αυτή την φορά στο κέντρο του Αγρινίου, με σκοπό να μεταδώσουν το αίτημά τους σε όλο τον κόσμο και να τύχουν μεγαλύτερης συμπαράστασης.

Για το λόγο αυτό την ερχόμενη Παρασκευή στις 6 το απόγευμα κάτω από το Δημαρχείο του Αγρινίου, θα πραγματοποιήσουν τη δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την τελευταία εβδομάδα, στην οποία εκτός των Προέδρων και πολλών κατοίκων της περιοχής θα είναι και εκπρόσωποι από τις τρεις κοινότητες της Ευρυτανίας που αστυνομεύονται από το τμήμα του Αγίου Βλασίου.

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Βλασίου Παναγιώτης Πολυχρόνης επισήμανε, μιλώντας στην «Σ», πως «δεν πρέπει να καταργηθεί το Α.Τ, διότι θα μείνουν ανυπεράσπιστοι οι κάτοικοι των 12 κοινοτήτων της Αιτ/νιας και των 3 κοινοτήτων της Ευρυτανίας». Ο κ. Πολυχρόνης ξεδιπλώνει και μια άλλη πτυχή, λιγότερο γνωστή. Η πιθανή κατάργηση του αστυνομικού τμήματος του Αγίου Βλασίου θα αφήσει χωρίς αστυνόμευση και το Φράγμα των Κρεμαστών με τους κινδύνους που αυτό ελλοχεύει.

«Το καλοκαίρι είχαμε μόνο στην περιοχή του Αγίου Βλασίου 12.000 κατοίκους. Το Χειμώνα οι κάτοικοι είμαστε λιγότεροι, αλλά και πάλι δεν είναι δυνατόν να μείνουμε χωρίς αστυνόμευση, ούτε εμείς οι ίδιοι, ούτε να αφεθούν στην τύχη τους οι περιουσίες τόσου κόσμου. Εκτός από τις κοινότητες που αστυνομεύει το Α.Τ στην Αιτωλοακαρνανία, αστυνομεύει και κοινότητες της Ευρυτανίας. Πολύ σημαντικό είναι ότι θα μείνει αφύλακτο και το φράγμα των Κρεμαστών. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο γιατί αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα δεν θα το αντιληφτεί κανείς. Το πρόβλημα τότε δεν θα είναι μόνο για την περιοχή, αλλά και για το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι.  Όλοι οι πρόεδροι θα συγκεντρωθούμε στο Αγρίνιο για να δείξουμε στους συμπολίτες μας πως είναι σοβαρό θέμα η διατήρηση του Α.Τ στην περιοχή».

Στην κινητοποίηση της Παρασκευής θα συμμετάσχουν με ένστολη διαμαρτυρία και τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας.

http://sinidisi.gr/

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.