Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά τέσσερις υπήκοοι Κίνας από τους οποίους συνελήφθησαν κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης ένας 28χρονος και ένας 32χρονος καθώς παραλάμβαναν προσημειωμένο χρηματικό ποσό

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας υπόθεση εκβίασης σε βάρος τεσσάρων αλλοδαπών Κινεζικής καταγωγής ηλικίας 40, 32, 30 και 28 ετών και συνελήφθησαν κατά την αυτόφωρη διαδικασία δύο άνδρες επίσης Κινεζικής καταγωγής 28 και 32 ετών.

Σε βάρος των δύο αλλοδαπών καθώς και δύο ακόμη συνεργών τους, οι οποίοι αναζητούνται, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της εκβίασης κατά συναυτουργία, της σύστασης συμμορίας καθώς και άλλων αδικημάτων.

Ο εντοπισμός και η σύλληψη των δύο αλλοδαπών, πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια οργανωμένης  επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, χθες (07-06-2016) το απόγευμα στην Κέρκυρα, καθώς είχε προηγηθεί αναλυτική διερεύνηση του περιεχομένου της καταγγελίας των τεσσάρων ομοεθνών τους.

Αναλυτικότερα, η όλη υπόθεση περιελάμβανε την εκβιαστική απαίτηση, με την απειλή βίας, από τους δύο που συνελήφθησαν, τον 28χρονο και τον 32χρονο καθώς και των δύο συνεργών τους που αναζητούνται, να τους αποδίδεται μέρος των χρηματικών αμοιβών που θα λάμβαναν οι τέσσερις ομοεθνείς τους κατά την  περιστασιακή τους απασχόληση σε παραλιακές περιοχές της Κέρκυρας.

Κατά την διάρκεια της διερεύνησης της υπόθεσης και της  εξέλιξης της αστυνομικής επιχείρησης προσημειώθηκε χρηματικό ποσό το οποίο παρέδωσαν δύο από τους τέσσερις αλλοδαπούς, κατά την διάρκεια προσυμφωνημένης συνάντησης στον 28χρονο και τον 32χρονο και αποτελούσε μέρος του συνολικού ποσού που θα λάμβαναν τμηματικά κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ, ιδιόχειρες σημειώσεις στις οποίες περιλαμβάνονται στοιχεία σχετικά με τη δράση της ομάδας, επιπλέον το χρηματικό ποσό των (1.335) ευρώ καθώς και άλλα αντικείμενα.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας που πραγματοποίησε τις έρευνες εξετάζεται η ανάπτυξη αντίστοιχης παράνομης δραστηριότητας από της ομάδα των τεσσάρων υπηκόων Κίνας και σε άλλες νησιωτικές περιοχές της χώρας.      

Οι  δύο αλλοδαποί  οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.