Την παρέμβαση του Υπουργείου Υποδομών ώστε να επιλυθούν προβλήματα απαλλοτριώσεων και προχωρήσει απρόσκοπτα το έργο της Ιόνιας Οδού, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Ο κ. Καχριμάνης χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για να αναφερθεί στην πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, η οποία όφειλε να έχει επιλύσει εδώ και χρόνια τέτοια είδους προβλήματα.

Σήμερα ζήτημα με απαλλοτριώσεις ιδιωτικών εκτάσεων έχει ανακύψει στο Μακρυνόρος Αιτωλοακαρνανίας και στο τμήμα Αβγού- Επισκοπικού στα Γιάννινα.

«Είναι ντροπή, να μην βλέπουν ότι τα δύο θέματα μπορεί να αφήσουν ανοικτά τμήματα της Ιόνιας Οδού. Επιτέλους ας σοβαρευτεί η Διεύθυνση του Υπουργείου Υποδομών», τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης και υπογράμμισε ότι το Υπουργείο πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην επίταξη των απαιτούμενων εκτάσεων, ώστε να διασφαλιστεί η κατασκευή και η εξέλιξη του οδικού άξονα.

“Πρόκειται για ένα μεγάλο και σοβαρό θέμα το οποίο δυστυχώς το Υπουργείο Υποδομών δεν το βλέπει. Οι απαλλοτριώσεις έχουν μείνει στο σημείο που ήταν επί υπουργίας Μ. Χρυσοχοϊδη. Βλέπω ότι η εταιρία προσπαθεί να βρει κάποιες λύσεις , σε 3-4 περιπτώσεις τα βρήκε με τους ιδιοκτήτες και έτσι θα κατασκευαστεί ο κόμβος με την Εγνατία Οδό. Στο τμήμα από το Αβγό μέχρι το Επισκοπικό, μήκους περίπου 3χλμ, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια. Επίσης στην περιοχή Μακρυνόρους της Αιτωλοακαρνανίας σε ένα τμήμα 4χλμ. δεν έχουν γίνει απαλλοτριώσεις», κατέληξε..

 

epiruspost.gr