Νέο κύμα κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα περιμένει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. Όπως σημειώνει πως: «Ο χιονιάς όμως “κρύβει” εκπλήξεις για τις επόμενες ώρες και μέρες, μιας και φαίνεται ότι δεν θα τα “παρατήσει” τόσο εύκολα με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο υποτροπής του καιρού και εξάρσεων με πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και στις λιγοστές περιοχές της Ελλάδας που δεν έχει χιονίσει έως τώρα.

Όλα θα συμβούν κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα το βράδυ-νύχτα έως και το μεσημέρι της Τρίτης, όπου θα εκδηλωθούν πάλι χιονοπτώσεις σε μεγάλο τμήμα της χώρας. Υπάρχει βέβαια πιθανότητα για πυκνές χιονοπτώσεις και την Τετάρτη το πρωί, αλλά είμαστε ακόμη μακριά μέχρι τότε».

Επισημαίνει ότι αργά το βράδυ της Δευτέρας μέχρι και την Τρίτη το μεσημέρι (στα βόρεια έως και το βράδυ), σχεδόν στο σύνολο της βόρειοδυτικής, κεντρικής, και βόρειας Ελλάδας θα εκδηλώνονται από ασθενείς έως και πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις.

Ο ίδιος λέει πως: «Τις τελευταίες ημέρες, πράγματι, είναι σε εξέλιξη ένας ιστορικός χιονιάς για την Ελλάδα. Σημειώθηκαν χιονοπτώσεις (από ασθενείς έως και σφοδρές) σχεδόν στο σύνολο της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας, κάτι το οποίο είχε να συμβεί πολλά χρόνια. Δυστυχώς αλλά τα αποτελέσματα ήταν στενάχωρα αν αναλογιστεί κανείς ότι χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, εγκλωβίστηκαν εκατοντάδες αυτοκίνητα στους δρόμους, παρέμειναν χωρίς ρεύμα πόλεις μέσα στο έλεος του χιονιά και με θερμοκρασίες στους -17 ℃ και κόπηκε η σύνδεση των πλοίων με νησιά όπου μέχρι και στις παραλίες τους σημειώθηκαν 30 πόντοι χιονιού».

Αναφέρει ότι «τις επόμενες ώρες θα έρθουν και οι -20 ℃ στη βόρεια Ελλάδα με αποτέλεσμα ο παγετός εκεί να είναι ιδιαιτέρως ισχυρός».

Τι λέει για την πρόβλεψη για χιόνια στην Αθήνα

Ο Γιάννης Καλλιάνος τις προηγούμενες μέρες ανέφερε ότι θα πέσουν χιόνια στην Αττική, ωστόσο αυτό δεν συνέβη. Ο ίδιος σημειώνει ότι: «Ως “δια μαγείας” όμως δεν χιόνισε όσο φαινόταν στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη λόγω της κίνησης του βαρομετρικού χαμηλού το οποίο συνδυαζόταν με κατευθύνσεις ανέμων αλλά και άλλων πολλών προγνωστικών παραμέτρων, που δεν ευνοούσαν τις εξάρσεις των χιονοπτώσεων στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας. Προσωπικά στεναχωρήθηκα για τις προσδοκίες που είχαν οι χιονόφιλοι ειδικά της Αθήνας, μιας και εκεί φαινόταν η μεγαλύτερη ένταση των φαινομένων σε σχέση με την Θεσσαλονίκη. Αλλά πιστέψτε με, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ (ΟΥΤΕ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ».

Για την Αττική αναφέρει: «Για να δούμε, θα κερδίσει τη “μάχη” η Αθήνα; Φαίνεται ΟΡΙΑΚΟ αλλά ως πιθανότητα υπαρκτή. Εύχομαι στην “έξοδο” του ο χιονιάς να αποζημιώσει όσους στεναχώρησε. Από την άλλη πάλι δεν θα μου φανεί περίεργο, ειδικά με αυτές τις διατάξεις των συστημάτων, οι Αθηναίοι να ψάχνουμε νυφάδες σε ξάστερο ουρανό! Θα δούμε λοιπόν γιατί παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η εξέλιξη της κίνησης αυτών των ψυχρών αερίων μαζών».