Ένα καλαίσθητο ημερολόγιο για το νέο έτος 2016 με ζωγραφικά έργα μαθητών του Γυμνασίου Καλυβίων, κυκλοφορεί ήδη και διατίθεται σε όσους θέλουν να το προμηθευτούν σε προσιτή τιμή.

Πρόκειται για πρωτοβουλία και μια όμορφη προσπάθεια που υλοποιήθηκε από μαθητές του Γυμνασίου, περιλαμβάνει έργα φτιαγμένα από ξυλομπογιές και πολύχρωμους μαρκαδόρους, επίκαιρα στη θεματολογία τους, τα οποία εκφράζουν ταυτόχρονα μια ενδιαφέρουσα άποψη για σύγχρονα θέματα όχι μόνο της καθημερινότητας μέσα στο σχολικό περιβάλλον, αλλά και της επικαιρότητας όπως αυτή προβάλλεται από τα μέσα ενημέρωσης και ουσιαστικά “κατακλύζει” τη ζωή μας.

Πιο συγκεκριμένα, το ημερολόγιο μας “υποδέχεται” αναγράφοντας στο πρωτοσελίδό του ότι “Η ζωή είναι όμορφη αρκεί να ξέρεις που να κοιτάξεις” ενώ σε κάθε σελίδα προβάλλει θέματα όπως, ο σχολικός εκφοβισμός (builing), το μεταναστευτικό ζήτημα και οι δραματικές εικόνες στο Αιγαίο, με ένα καίριο σχόλιο από το δημιουργό που αναφέρει: “Κανείς δεν βάζει παιδιά μέσα σε μια βάρκα εκτός κι αν το νερό είναι πιο ασφαλές από την ξηρά”!

Κατόπιν ακολουθεί ζωγραφιά μιας κλεψύδρας με το οικολογικό μήνυμα “Σώστε τον πλανήτη”, ακολούθως την επόμενη σελίδα απασχολεί η σοβαρή κοινωνική “μάστιγα” με τις ναρκωτικές ουσίες, όπου προτρέπει τους πολίτες “Πείτε όχι στα ναρκωτικά”, θίγεται επίσης το φαινόμενο του ρατσισμού που βρίσκουμε αμέσως μετά, με το σύνθημα “Όχι στον ρατσισμό– όλοι ενωμένοι”, ενώ το ημερολόγιο “κλείνει” έχοντας στην τελευταία του σελίδα μηνύματα για το ασφαλές διαδίκτυο.

Τα σκίτσα του ημερολογίου επιμελήθηκαν οι μαθητές: Τριανταφυλάκης Γεώργιος, Κωνσταντίνου Ελένη, Οικονομοπούλου Ζαχαρούλα, Οικονομοπούλου Ειρήνη και ο Μπακογιάννης Θωμάς.

Να αναφέρουμε τέλος ότι, μέρος των εσόδων του ημερολογίου θα δοθεί για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικής εκδρομής των μαθητών, ενώ προτείνουμε σε όποιους ενδιαφέρονται να το αγοράσουν, μπορούν να απευθύνονται στο Γυμνάσιο Καλυβίων, ενισχύοντας έτσι αυτή την αξιέπαινη προσπάθεια.

http://www.kalyvia.gr/