Στο προαύλιο του σχολείου τους πραγματοποίησαν τελικά  την εκδήλωση για την σημερινή επέτειο του Πολυτεχνείου, οι δάσκαλοι και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων, εξαιτίας του πρωινού ισχυρού σεισμού που αναστάτωσε και ταρακούνησε όλη την περιοχή.

Αρχικά η εκδήλωση ξεκίνησε σε αίθουσα του σχολείου, όταν όμως έγινε αισθητή η έντονη σεισμική  δόνηση οι δάσκαλοι με οδηγίες   προέτρεψαν αμέσως τους μικρούς μαθητές  να προφυλαχθούν, ενώ στη συνέχεια βγήκαν με ασφάλεια στο προαύλιο.

Εκεί οι μαθητές παρουσίασαν επετειακά κείμενα για τους φοιτητές που αντιστάθηκαν στο Πολυτεχνείο το Νοέμβρη του 1973 , είπαν ποιήματα και τραγούδια όπως «Ο δρόμος», «Το ακορντεόν», «Ένα το χελιδόνι» κ.α.

Να πούμε ότι, στο Γυμνάσιο Καλυβίων η αντίστοιχη  εκδήλωση που είχαν προετοιμάσει οι καθηγητές και οι μαθητές, διεκόπη λόγω του σεισμού και όλοι χωρίς πανικό αλλά με ηρεμία και τάξη κατευθύνθηκαν στους εξωτερικούς χώρους του σχολικού συγκροτήματος.

Αποφασίσθηκε τελικά η εκδήλωση του Γυμνασίου για την επέτειο των 42 χρόνων από την φοιτητική εξέγερση το Νοέμβρη του ΄73, να γίνει τις επόμενες μέρες.

 

http://kalyvia.gr/

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.