Τον περασμένο Μάρτιο η τοπική κοινωνία του Καρπενησίου είχε συγκλονιστεί από την απόπειρα δολοφονίας γνωστού συμβολαιογράφου της πόλης.Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καρπενησίου μετά από πολύμηνη μεθοδική έρευνα κατάφεραν να φτάσουν στον 37χρονο φερόμενο ως δράστη, ο οποίος όμως αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή.Ο 37χρονος οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας και αποφασίστηκε η προφυλάκισή του με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, εξιχνιάσθηκε, μετά από μεθοδική και πολύμηνη έρευνα, η απόπειρα ανθρωποκτονίας που διαπράχθηκε βραδινές ώρες της 16-03-2016, σε βάρος 68χρονου ημεδαπού, σε επαγγελματικό του γραφείο στο Καρπενήσι Ευρυτανίας.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, συγκεντρώθηκαν και αξιολογήθηκαν όλα τα στοιχεία που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας και η δικογραφία που σχηματίσθηκε, με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και παράβασης νομοθεσίας περί όπλων, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ευρυτανίας.

Ακολούθως η υπόθεση παραπέμφθηκε στον κ. Ανακριτή Ευρυτανίας, ο οποίος σήμερα (15-12-2016) τις πρώτες πρωινές ώρες, μετά την απολογία του 37χρονου, εξέδωσε σε βάρος του Ένταλμα προσωρινής κράτησης, βάσει του οποίου συνελήφθη και θα οδηγηθεί σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου.