Φορούν κουκούλα και… δείχνουν. Οι κουκουλοφόροι που έσπασαν τα μηχανήματα στον σταθμό στο Μοναστηράκι προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα.

Δημοσίευσαν τα ονόματα 125 ελεγκτών εισιτηρίων καλώντας μάλιστα όσους τους γνωρίζουν να τους συμπεριφερθούν… ανάλογα όπως λένε, καλούν δηλαδή σε επιθέσεις εναντίον των ελεγκτών:

“αν γνωρίζεις κάποιον, στην γειτονιά σου, στην πολυκατοικία σου συμπεριφέρσου του ανάλογα” αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Μάλιστα οι κουκουλοφόροι δίνουν και οδηγίες για την… καλή συμπεριφορά των επιβατών:  “Άρνηση πληρωμής εισιτηρίου, παραχώρηση του στον συνεπιβάτη, σαμποτάζ στα ακυρωτικά μηχανήματα, φάπες στους ελεγκτές”.
Μετά και από αυτή τη δημοσίευση στην ΕΛ.ΑΣ. έχει σημάνει συναγερμός. Πλέον εκτός των χώρων φυλάσσονται και πρόσωπα. Πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν πάντως ότι οι αστυνομικοί είναι κοντά σε τρία πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται σε επιθέσεις εναντίον σταθμών.

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε τους συναδέλφους μας απροστάτευτους» δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ Λ. Ρενιέρης, με αφορμή τη δημοσίευση λίστας με τα ονόματα 125 ελεγκτών του μετρό σε ιστότοπο, όπου καλούνται οι πολίτες να επιτίθενται στους ελεγκτές.

Ο κ. Ρενιέρης, μιλώντας στο “Mega”, ανέφερε ότι το σωματείο έχει επικοινωνήσει με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος, που όμως, όπως υποστήριξε, δηλώνει αδυναμία να “κατεβάσει” την εν λόγω ανάρτηση.
«Δεν πρόκειται για μεμονωμένο φαινόμενο, και στο παρελθόν είχαμε τραυματισμούς, προπηλακισμούς, έχουμε ανθρώπους που τους έχουν στείλει στο νοσοκομείο. Σε τέτοιες περιπτώσεις εμείς πάντα ζητούσαμε από την εταιρεία να προστατεύσει τους εργαζόμενους. Η προηγούμενη διοίκηση δεν το έπραξε, όμως και με τη νέα διοίκηση αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα» ανέφερε ο κ. Ρενιέρης.

«Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη φύλαξη από την αστυνομία» συμπλήρωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ, και εκτίμησε ότι τις επόμενες ημέρες υπάρχει ενδεχόμενο να επαναληφθεί επίθεση, όπως προ ημερών στο Μοναστηράκι.

 

newsit.gr