«Γκρεμίστηκε» και η τελευταία παλιά σιδηροδρομική γέφυρα στο διάδρομο Κιάτο-Πάτρα. Στις 14.12.2016 η ΕΡΓΟΣΕ σε συνεννόηση με το Υπ.Υποδομών και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κατεδαφίστηκε η παλιά σιδηροδρομική γέφυρα στον Πλάτανο Αχαϊας επί της Π.Ε.Ο Κορίνθου-Πατρών. Με αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος και για τα έργα στην περιοχή του Αυτοκινητόδρομου της Ολυμπίας Οδού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΡΓΟΣΕ τα έργα αυτά εκτελέστηκαν στα πλαίσια της εργολαβίας κατασκευής της Νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής από Κιάτο έως Ροδοδάφνη, που κατασκευάζει η ΕΡΓΟΣΕ, με ανάδοχο την εταιρεία ΜΕΤΚΑ Α.Ε.
Έχουν μήκος περίπου 2.5 χιλιόμετρα και αποτελούν τη μετατόπιση της υφιστάμενης Παλαιάς Εθνικής Οδού, ώστε να προκύψει χώρος για την κατασκευή της Νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής.

Επισημαίνεται ότι, η ολοκλήρωση του έργου αυτού, συνέβαλε στην εκτροπή της κυκλοφορίας της Νέας Εθνικής Οδού, μεταξύ του κόμβου Ακράτας και του κόμβου Καλαβρύτων, για την εκτέλεση απαραίτητων εργασιών επί της Νέας Εθνικής Οδού για την κατασκευή του Αυτοκινητοδρόμου της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ.