Συνέντευξη παραχώρησε στο ypodomes.com τόσο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας για το θέμα της κατασκευής και ολοκλήρωσης της Ολυμπίας Οδού ενώ δηλώσεις για το έργο έκανε στο ypodomes και οCEO της Ολυμπίας Οδού Παναγιώτης Παπανικόλας.

Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Περιφερειάρχη που περιλάμβανε τις παρακάτω δηλώσεις:

“Έχω παρακολουθήσει από την αρχή την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού. Έχουμε περάσει διάφορες φάσεις ρυθμούς κατασκευής, εργοτάξια φαντασματα, επανεκκίνηση, ξανά στάση και πρέπει να επισημάνω πως έχουμε απομακρυνθεί πολύ από τον αρχικό χρόνο κατασκευής του έργου, είναι το πρώτο που απασχολεί την τοπική κοινωνία αλλά και τη χώρα. Το δεύτερο που θέλω να τονίσω είναι ότι αποτελεί έργο ζωτικής σημασίας για μας. Πρέπει να είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητες της.

Επανερχόμενοι στην ομαλότητα πρέπει να επιταχύνουμε τις διαδικασίες και να πιάσουμε τους χρόνους. Δεν είμαστε πολύ μακριά από την ολοκλήρωση αλλά πρέπει και η εταιρεία να ανταποκριθεί για να πιάσουμε τους χρόνους.

Για εμάς αποτελεί κορυφαία θέμα πως Ολυμπία Οδός χωρίς να φτάσει στην Αρχαία Ολυμπία και στην Τσακώνα όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί δεν είναι Ολυμπία Οδός.  Το όραμα μας είναι να φτάσει Αρχαία Ολυμπία, Πύργο, Τσακώνα. Θα είναι μία μόνιμη, σταθερή  διεκδίκηση της Περιφέρεια και θα σταθούμε δυναμικά σε αυτό.

Είμαστε κοντά στην ομαλοποίηση της ροής χρηματοδότησης. Άρα και οι απαιτήσεις προς την εταιρεία όσον αφορά τους χρόνους και την ποιότητα θα είναι διαρκής και από εμάς. Παρακολουθώ ότι έχουν γίνει τα τμήματα με το δύσκολο φυσικό αντικείμενο. Υπάρχει καλή ενημέρωση από την εταιρεία και έχοντας επισκεφθεί πολλές φορές τα εργοτάξια, ξέρω τα δύσκολα σημεία  και κρατώ ένα τόνο αισιοδοξίας. Αν ολοκληρωθούν τα δύσκολα τεχνικά σημεία μπορούμε πιο εύκολα να πάμε στα άλλα τμήματα.

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΣ: ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΜΕΙΝΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΖΩΝΤΑΝΟ, ΣΤΟΧΟΣ Η ΤΜΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ
Σχετικά με την πρόοδο των έργων στην Ολυμπία Οδό αλλά και τα επόμενα κρίσιμα βήματα της κατασκευής ο Παναγιώτης Παπανικόλας CEO της Ολυμπίας μας είπε τα εξής: “Η οικονομική κρίση επηρέασε και το έργο της Ολυμπίας οδού όπως, άλλωστε,  όλη την παραγωγική δραστηριότητα της χώρας μας. Οι κεφαλαιακοί περιορισμοί επέτειναν  τα προβλήματα. Το καλοκαίρι ήταν δύσκολο, εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας,  αλλά κατορθώσαμε να  διατηρήσουμε «ζωντανό» το έργο,  έστω και  με χαμηλούς ρυθμούς.

Οι ρυθμοί προόδου του έργου εξαρτώνται από το πόσο γρήγορα θα αποκατασταθεί η ομαλή ροή της χρηματοδότησης. Ευτυχώς, αυτό φαίνεται να εξασφαλίζεται μέσω χρηματοδότησης της ΕΤΕπ. Η γρήγορη εκταμίευση προς τα έργα θα δώσει τη δυνατότητα να επιταχύνουμε και να φτάσουμε τους πολύ καλούς ρυθμούς του περασμένου Ιουνίου και να προσπαθήσουμε να καλύψουμε μέρος από το χαμένο έδαφος. Επίσης θα αποτελέσει τονωτική ένεση συνολικά προς την οικονομία αφού θα πληρωθούν συσσωρευμένες υποχρεώσεις προς προμηθευτές, υπεργολάβους κλπ.

Στόχος μας παραμένει η σταδιακή παράδοση τμημάτων στην κυκλοφορία, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε σύντομα στους οδηγούς έστω και σε ένα μέρος την άνεση, την αξιοπιστία και την ασφάλεια που  θα εξασφαλίσει το έργο στο σύνολό του.”

Δείτε αργότερα σήμερα σε βίντεο όλη την πολύ ενδιαφέρουσα  συνέντευξη που παραχώρησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας στον Νίκο Καραγιάννη και το ypodomes.com

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com