Σκηνές που θύμιζαν κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν τη νύχτα στο Βόλο στην εθνική οδό στη Στυλίδα, όταν νεαροί τρόφιμοι του Ιδρύματος Αγωγής Ανήλικων Αρρένων Βόλου πήδηξαν τα κάγκελα και έκλεψαν δίκυκλο. Στη συνέχεια έκλεισαν τον δρόμο σε ταξί, έβγαλαν έξω με βία τη γυναίκα οδηγό του, μπήκαν στο όχημα και εξαφανίστηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας ανήλικος φορούσε μαύρη φόρμα και ο δεύτερος τζιν παντελόνι.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στη Νέα Ιωνία Βόλου και ακολούθησε καταδίωξη των τροφίμων, αφού η οδηγός του ταξί πρόλαβε και πήρε από το αυτοκίνητο την τελευταία στιγμή το κινητό της και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου ξεκίνησε αμέσως την αναζήτηση του ταξί, το οποίο τελικά εντοπίσθηκε τη στιγμή που περνούσε έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση. Οι νεαροί προσπάθησαν να διαφύγουν στην περιοχή της Α’ Βιομηχανικής, αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν. Το κλεμμένο ταξί με τους τρόφιμους έφθασε στη Β’ Βιομηχανική Βόλου, αλλά τα περιπολικά τους είχαν κυκλώσει. Αναγκάστηκαν να ακολούθησαν κατεύθυνση προς τη Λάρισα, αλλά την τελευταία στιγμή φαίνεται πως άλλαξαν γνώμη και κινήθηκαν προς Λαμία.

Η καταδίωξη συνεχίσθηκε στην εθνική με το ταξί να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Δύο από τα τρία περιπολικά, δεν άντεξαν στις υψηλές ταχύτητες, «έκαψαν» τους κινητήρες τους και ακινητοποιήθηκαν.Οι αστυνομικές δυνάμεις ενισχύθηκαν όμως με περιπολικά από τον Αλμυρό και στον οδικό κόμβο στις Ράχες Φθιώτιδας το ταξί ακολούθησε το παλιό οδικό δίκτυο μέσα από τα χωριά της περιοχής προς την Στυλίδα. Στους στενούς δρόμους της Στυλίδας και κοντά στο δημαρχείο, το ταξί έπεσε σε κολόνα και οι τρόφιμοι αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν και να τραπούν σε φυγή.

Οι αστυνομικοί εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και σύλληψή τους, αλλά παρά τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της Φθιώτιδας δεν συνελήφθησαν.